naar Marker Nieuws indexpagina

Aantal BN'ers in gemeente Waterland groeit

 
Sinds de start van de landelijke Burgernet campagne op 6 september hebben zich in de gemeente Waterland in een maand tijd maar liefst  52 nieuwe ‘BN’ers’ (Burgernet deelnemers) aangemeld via de website www.burgernet.nl. Landelijk zijn er sinds de campagne aftrap, door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, ruim 100.000 nieuwe ‘BN’ers’ bijgekomen.

Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon is blij met de toename van het aantal Burgernetdeelnemers in haar gemeente: “Geweldig dat we er zoveel ogen en oren bij hebben gekregen die direct behulpzaam kunnen zijn bij het uitkijken naar vermiste of verdachte personen. Deze betrokken inwoners zijn bereid om zelf een steentje bij te dragen in het vergroten van de veiligheid in hun eigen leefomgeving. Daar ben ik erg trots op.”
 
Over Burgernet
Bij Burgernet wordt de buurt betrokken bij het oplossen van een misdrijf of voor het uitkijken naar een vermist persoon. Buurtbewoners en ondernemers die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een misdaad/vermissing een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar (  0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.
 
 www.burgernet.nl

Bron: Gemeente Waterland, maandag 7 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina