naar Marker Nieuws indexpagina
Open dag Peuterspeelzaal en Buiten Schoolse Opvang (video)
Cameraman : Hans Combee / Interviews : Patty de Jong
 
In en om Peuterspeelzaal ‘de Kladdegatjes’ op Marken was het afgelopen zaterdag een drukke boel. Van 12.00 tot 15.00 uur stonden de deuren wagenwijd open om bekende en nieuwe kinderen met hun ouders een kijkje te laten nemen op de Peuterspeelzaal en de Buiten Schoolse Opvang.

De Buitenschoolse opvang is een onderdeel van Stichting Kinderopvang Waterland en zij huren gedurende een aantal uren per week de ruimte van Peuterspeelzaal ‘de Kladdegatjes’ om naschoolse opvang te kunnen bieden op Marken. Er waren deze middag activiteiten bedacht. Zo konden de kinderen zich uitleven in bloempotjes beschilderen, van stokjes een kunstwerk maken, fruitsmoothies maken, springen op het springkussen, spelen in de reuze zandbak, de moestuin helpen inrichten en plantjes planten en smikkelen van limonade en lekkere cupcakes. Ondertussen hadden de ouders rustig de tijd om onder het genot van koffie en thee de ruimte te bekijken en informatie te krijgen over de faciliteiten die beide organisaties te bieden hebben.
Omroep PIM kwam langs om een reportage te maken en de kinderen te interviewen. Wethouder Schalkwijk kwam ook even op de koffie. Aan het einde van de middag was iedereen moe en voldaan en waren er diverse nieuwe aanmeldingen binnen voor zowel de Peuterspeelzaal als de Buitenschoolse opvang. 
 

Bron: Omroep PIM, dinsdag 8 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina