naar Marker Nieuws indexpagina
Opfristraining voor scootmobielrijders geslaagd
 
Het was vandaag een drukte van belang in en rond het gemeentehuis in Monnickendam. Om 13.00 uur ging de opfristraining voor scootmobielrijders van start. Één groep begon de training met een theorieles in de raadzaal en de andere groep ging op de eigen scootmobiel een parcours rijden op het plein voor het gemeentehuis. Na een uur werd er gewisseld.

Één van de deelnemers: “Ik was van te voren heel zenuwachtig maar het is me erg meegevallen. Bij de theorievragen had ik er maar twee fout en bij het parcours werden we goed begeleid door de ergotherapeut van Evean en de vrijwilligers. Ik voel me een stuk zekerder op mijn scootmobiel”.
 

De opfristraining is een initiatief van de leverancier van de scootmobielen, Harting Bank, en gemeente Waterland. Alle mensen die in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) twee jaar of langer een scootmobiel hebben, zijn opgeroepen mee te doen aan de training. Een ergotherapeut van Evean was aanwezig om adviezen te geven over het rijden op een scootmobiel en mensen te begeleiden bij het parcours.

Wethouder Schalkwijk:”Het is belangrijk dat mensen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. In 2012 zijn er landelijk 1400 bestuurders van scootmobielen in het ziekenhuis beland na een ongeval. Dat zijn er bijna vier per dag. Wij willen graag dat onze inwoners op een veilige manier gebruik maken van hun scootmobiel. Daar was deze cursus voor bedoeld”.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 8 oktober 2013

Cameraman : Ron Burgering / Interviews : Linda Brouwer

Bron: Omroep PIM, dinsdag 8 oktober 2013

 
Vrijwilligerswerk tijdens een scootmobiel opfriscursus op dinsdag 8 oktober 2013. Deze cursus werd door de Gemeente Waterland aangeboden aan inwoners van Waterland die 2 jaar of langer met een scootmobiel rijden. En uiteraard moet je er dan zelf ook aan geloven.... Het ging prima en dankzij Alice Bogaart heb ik deze foto beschikbaar.
 

Bron: Trijntje de Vries-Visser, dinsdag 8 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina