naar Marker Nieuws indexpagina
Seniorencomplex ‘Voor Anker’ komend voorjaar in de bloemen
De kinderen waren de vele bolletjes aan het planten
 
Vele kinderen en/of kleinkinderen van bewoners van seniorencomplex‘Voor Anker’ hebben afgelopen woensdag 7.500 krokusbolletjes geplant rond het complex, waardoor het aangezicht van de woningen komend voorjaar zeer fleurig zal worden.
 
Namens de bewonerscommissie sprak Dirk van Altena de aanwezigen toe. Van Altena gaf ook de aftrap voor het planten van de bolletjes.
 
De bewoners en Woonzorg Nederland hebben gezamenlijk geld gedoneerd om dit project te kunnen  realiseren. De bewoners konden dit  niet alleen en hebben de hulp van kinderen en/of kleinkinderen gevraagd. Daar is heel goed op gereageerd, zodat jong en oud afgelopen woensdag de helpende hand kon bieden.
 
In het centrum van het complex was in een grasveldje de vorm van een anker uitgegraven, waar krokusbolletjes in werden gepland. Vervolgens werden de bolletjes weer afgedekt met de uitgegraven graszoden. Komend voorjaar ontstaat er op deze wijze een anker van krokussen.
 
De bewoners willen op deze wijze een beeld geven, dat zij als ouderen niet alleen achter de 'geraniums zitten', maar actief mee willen werken om ons mooie schiereiland Marken in het voorjaar te laten schitteren.
 

Cees de Gooijer (NHD) geeft aanwijzingen  

Bron: PepProductions, woensdag 9 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina