naar Marker Nieuws indexpagina

SPW organiseert puzzeltocht op Marken in herfstvakantie

 
Na een geslaagd Kinderweekend organiseert Stichting Promotie Waterland (SPW) in de herfstvakantie van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, een puzzeltocht voor kinderen op het schiereiland Marken.
 
De puzzeltocht is ontwikkeld door SPW en is verkrijgbaar bij het Hof van Marken gedurende de vakantieweek.
Stichting Promotie Waterland organiseerde vorig jaar tijdens de herfstvakantie ook al een puzzeltocht voor kinderen, met de historie van Monnickendam als thema. Dit jaar is Marken aan de beurt, waarbij de geschiedenis van het eiland centraal staat. De puzzeltocht begint en eindigt bij Hotel Restaurant Hof van Marken.
 
Tijdens de wandeling over Marken moeten de kinderen allerlei vragen beantwoorden over het voormalige eiland. Sommige vragen zijn makkelijk te beantwoorden, voor andere moet net even verder gezocht worden. De puzzeltocht zorgt zo niet alleen voor een leuk tijdverdrijf in de buitenlucht, maar is bovendien educatief. De puzzel kan zelfstandig gemaakt worden door kinderen die kunnen lezen en schrijven, maar ouders mogen natuurlijk meelopen en helpen!
 
De puzzeltocht is vanaf zaterdag 19 oktober de gehele week t/m zondag 27 oktober te koop bij het Hof van Marken voor slechts €1,- per stuk. De puzzeltocht is echter ook gratis te downloaden op de website van Ons Waterland vanaf 19 oktober. Na afloop ontvangen kinderen, bij het inleveren van de oplossing, een klein aandenken aan Marken. Er wordt één presentje per ingeleverde puzzeltocht gegeven.
 
 OnsWaterland

Bron: Stichting Promotie Waterland, vrijdag 11 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina