naar Marker Nieuws indexpagina

Kelly Zeeman in Oranje vrouwen selectie

 
Bondscoach Roger Reijners heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal en Noorwegen eind oktober. De keuzeheer heeft 23 speelsters opgeroepen, onder wie Anouk Hoogendijk en Desiree van Lunteren die vorige maand in het kwalificatieduel met Albanië respectievelijk wegens ziekte en een blessure ontbraken. De selectie telt geen debutanten.
 
Oranje neemt het zaterdag 26 oktober in Maia op tegen Portugal. Het duel in het José Vieira Carvalho Stadion begint om 16.00 uur lokale tijd. In Portugal is het één uur vroeger dan in Nederland. Vier dagen later, woensdag 30 oktober, spelen de Oranjevrouwen in Volendam het toptreffen tegen Noorwegen. Het duel met de finalist van het afgelopen EK begint om 19.00 uur.
 
Oranje opende de kwalificatiereeks voor de mondiale eindronde van 2015 in Canada vorige maand met een 4-0 overwinning in en tegen Albanië. Na de duels met Portugal en Noorwegen volgt dit kalenderjaar nog één interland, zaterdag 23 november in Rotterdam tegen Griekenland. België is de vijfde opponent in groep 5. Aan het WK (6 juni-5 juli 2015) nemen voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deel. Voor Europa liggen er acht startbewijzen klaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich direct, om het achtste en laatste ticket wordt door de vier beste nummers twee via play-offs gevochten.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (sc Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (ADO Den Haag), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Maayke Heuver (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Manon Melis (LdB FC Malmö), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).
 
Kaartverkoop
Kaarten voor Nederland-Noorwegen zijn verkrijgbaar via de KNVB ticketshop, FCVolendam.nl, de Primera-verkooppunten van TicketBox en de administratie van FC Volendam. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 8,00. Voor groepen, zoals verenigingen, elftallen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 4,00 voor een kaartje. Het bestelformulier voor deze groepenactie is te vinden in de KNVB ticketshop.
 

Bron: Ons Oranje, dinsdag 15 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina