naar Marker Nieuws indexpagina
Oranjeduo bezoekt basisschool De Rietlanden op Marken
Kelly Zeeman terug op haar basisschool
Kelly Zeeman (links) en Daphne Koster
 
Oranje-internationals Daphne Koster en Kelly Zeeman brengen donderdag 17 oktober aanstaande een bezoek aan basisschool 'De Rietlanden' op Marken. Beide voetbalsters van Ajax komen die ochtend langs bij de enige basisschool van het markante schiereiland. Vooral voor 4-voudig international Kelly Zeeman wordt het een bijzondere ochtend, want zij zat ooit zelf als leerling in de schoolbanken van De Rietlanden. Koster is aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal en heeft 135 interlands achter haar naam.
 
Vanaf 09.30 uur stapt het Oranjeduo de lokalen van alle groepen 1 tot en met 8 binnen, waar de leerlingen hen vervolgens het hemd van het lijf kunnen vragen over hun leven als speelster van Oranje, hun club Ajax en natuurlijk de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen die woensdag 30 oktober wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam. De kinderen van 'De Rietlanden' zijn inmiddels razend enthousiast over de komst van beide internationals die worden vergezeld door KNVB-mascotte Dutchy.
 
Nederland-Noorwegen
Oranje speelt woensdag 30 oktober in het stadion van FC Volendam de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. De aftrap is om 19.00 uur. De OranjeLeeuwinnen willen zich voor de eerste keer in de geschiedenis plaatsen voor het WK dat over twee jaar in Canada plaatsvindt. Kaarten 5 hoofdtribune 8) zijn verkrijgbaar via alle Primera-verkooppunten van TicketBox, online via de KNVB ticketshop en de administratie van FC Volendam. Voor groepen, zoals verenigingen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt 4,00 voor een kaartje.
 
Bijna 132.000 voetballende meisjes en vrouwen
De KNVB is groter dan ooit in de 124-jarige geschiedenis. Het ledental van de nationale voetbalbond groeide het afgelopen seizoen met 5.300 leden naar liefst 1.214.712 leden. De grootste groei van de organisatie komt opnieuw door de vrouwen en meisjes. Zij zorgden voor een ledengroei van 4.460 speelsters, een stijging van liefst 3,5% ten opzichte van het vorige jaar. In totaal stonden op 1 juli 2013, 131.948 voetbalsters geregistreerd bij de KNVB. De bond streeft ernaar het meisjes- en vrouwenvoetbal in 2017 de grootste sport onder deze doelgroep te laten zijn.
 

Bron: KNVB, woensdag 16 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina