naar Marker Nieuws indexpagina

Hylke en Jan Zetzema nieuwe eigenaren maritiem uitzendbureau AMP

 
Het werving-, selectie- en uitzendbureau voor maritiem personeel AMP in Den Helder is overgenomen door Hylke en Jan Zetzema uit Marken. AMP, wat staat voor Allseas Maritime Personnel, is in 1985 opgericht en vanaf 2000 in handen van Sjef van Raamsdonk van Ravanta BV. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij het bedrijf.
 
De nieuwe eigenaren van het bedrijf zijn vader Hylke Zetzema en zijn zoon Jan Zetzema, die samen de directie van AMP vormen. Hylke gaat zich met de financiën bezighouden, terwijl Jan als algemeen directeur en crew manager het nieuwe boegbeeld van AMP wordt. Hierbij kan hij buigen op de jarenlange ervaring opgedaan in de maritieme sector bij onder andere rederijen als Wagenborg, Norfolk Line en Fairmount Marine. Verder hebben vader en zoon ook een aantal jaren een eigen sleepdienst gerund.
 
De akte van overdracht is dinsdag officieel door beide partijen ondertekend op de vakbeurs Offshore Energy 2013, die op 15 en 16 oktober in Amsterdam RAI wordt gehouden. Voormalig eigenaar-directeur Sjef van Raamsdonk blijft nog enkele maanden als adviseur en begeleider van de overdracht voor AMP actief. Zelf zegt hij over de overname: “De bedrijfsvoering zal ongewijzigd, met dezelfde mensen en vanuit het vertrouwde kantoor in Den Helder, worden voortgezet.”
 
Zwitserland
Allseas Maritime Personnel (AMP) is in 1985 in Genève, Zwitserland, opgericht met een operationeel kantoor in Den Helder. Wereldwijd wordt personeel geworven, geselecteerd en uitgezonden naar koopvaardijschepen en supportschepen in de olie- en gasindustrie en windenergiesector offshore. Na de overname, in 2000 door Sjef van Raamsdonk, zijn alle activiteiten in Den Helder geconcentreerd.
 
In 2012 is door Lloyd’s Register Quality Assurance het certificaat ISO 9001:2008 toegekend en dit jaar is AMP conform de regels en voorschriften van de Maritime Labour Convention 2006 voor Seafarer Recruitment & Placement Services gecertificeerd.
 

Bron: DenHelderActueel, woensdag 16 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina