naar Marker Nieuws indexpagina

Dag van de Mantelzorg

 
Rond de dag van de mantelzorg - jaarlijks op 10 november -  wil de gemeente Waterland, samen met WonenPlus Waterland, de mantelzorgers graag eens in het zonnetje zetten door het aanbieden van een leuke attentie. 
Een mantelzorger is iemand die langdurig en/of intensief zorgt voor een naaste met wie hij of zij een persoonlijke band heeft. Het is geen beroepskracht. Bijvoorbeeld een vrouw die zorgt voor haar dementerende vader, een man die zorgt voor zijn vrouw met een spierziekte of ouders die zorgen voor een zorgintensief kind. Het is voor velen zo vanzelfsprekend. We zouden echter ook graag onze waardering voor deze hulp willen laten blijken.
 
Oproep: zet een mantelzorger in het zonnetje!
Misschien krijgt u zelf wel hulp van een mantelzorger, bent u zelf een mantelzorger of kent u iemand die mantelzorger is. Meld dit dan uiterlijk 30 oktober bij WonenPlus Waterland. Rond de dag van de mantelzorger wordt bij deze mensen dan de attentie bezorgd. Let wel: het gaat om mantelzorgers woonachtig in de gemeente Waterland. WonenPlus Waterland is te bereiken via tel. 0299-650 480 (maandag t/m vrijdag 10.00-12.00 uur) of via de mail: info@wonenpluswaterland.nl. Meer informatie vindt u ook op de website www.wonenpluswaterland.nl .
 
Mantelzorgcafé
Op maandagmiddag 11 november brengt wethouder Bert Schalkwijk een bezoek aan het Mantelzorgcafé dat in het teken staat van de Dag van de Mantelzorg. Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in de Zomerzaal van Swaensborch, Swaensborch 11 te Monnickendam,  van 14.00  tot 16.00 uur. Het thema van deze middag is Balanceren. Immers, als mantelzorger balanceer je tussen de zorg voor je naaste of geliefde en opkomen voor jezelf! Een deskundige coach, mevrouw Paula van Hove laat u zien hoe u met dit lastige vraagstuk om kunt gaan.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 17 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina