naar Marker Nieuws indexpagina
Ondanks winst toch zilver voor Bert Schalkwijk op de 5 km
Facebook    Facebook

 

In tegenstelling tot wat de ronde doet: ik heb de zilveren medaille gewonnen.
Ik lees dat daar verwarring over is en dat is begrijpelijk. Ik verkeerde ook enige tijd in de veronderstelling dat ik goud had gewonnen. Maar het is niet zo.
 
Morgen (zaterdag, red.) pas is de prijsuitreiking, ook anders dan gemeld. Er zijn hier logistiek wat problemen. Toch ben ik erg blij en als ik terug ben in Nederland zal ik jullie uitleggen wat er is gebeurd.
 
Mijn wedstrijd was goed opgebouwd, strategisch heb ik de race goed gelopen. Niet te veel kopwerk verricht, maar wel eens. Mijn twee tegenstanders, Gregori Fuks en Emil de la Camara, had ik nauwkeurig in het oog. De laatste 400 meter kon ik goed versnellen en versloeg Gregori. Hij geldt als onverslaanbaar. Hij was dan ook teleurgesteld en ontevreden.
Er was nog een tweede heat, een Fin uit die groep heeft goud gewonnen.
 
De prijsuitreikingen zijn in het hoofdstadion en bij aankomst bleek dat die van ons verplaatst is naar morgenochtend om 10.00 uur. Niet ongebruikelijk voor hier, zegt de chef de mission. Waarvan acte.
Morgen dus geen Wilhelmus, maar wel een blije Bert en Bertien. Tweede van de wereld!
 
Op naar de volgende match, dinsdag 22 oktober 2013 om 08.00 uur de 10000 meter! Ik ga weer voor goud! Maar, bloemen pas bij de finish.

 

Bert Schalkwijk tijdens de opening

Bron: Bert Schalkwijk, zaterdag 19 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina