naar Marker Nieuws indexpagina

SPW organiseert puzzeltocht op Marken in herfstvakantie

 Gratis te downloaden puzzeltocht
  Wat opmerkingen over de puzzeltocht:

Na vraag 17, wordt gesproken over 'loop dan aan het einde van de weg het kruispunt recht over langs de brievenbus', maar deze brievenbus is een paar jaar geleden verhuisd nabij Deen. De brievenbus staat niet meer op deze plek.

Vervolgens na vraag 18, 'ga links af de Wittewerf op', maar hier dien je rechts af te gaan, anders loop je richting de ijsbaan.

 
 
Na een geslaagd Kinderweekend organiseert Stichting Promotie Waterland (SPW) in de herfstvakantie van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober, een puzzeltocht voor kinderen op het schiereiland Marken.
 
De puzzeltocht is ontwikkeld door SPW en is verkrijgbaar bij het Hof van Marken gedurende de vakantieweek.
Stichting Promotie Waterland organiseerde vorig jaar tijdens de herfstvakantie ook al een puzzeltocht voor kinderen, met de historie van Monnickendam als thema. Dit jaar is Marken aan de beurt, waarbij de geschiedenis van het eiland centraal staat. De puzzeltocht begint en eindigt bij Hotel Restaurant Hof van Marken.
 
Tijdens de wandeling over Marken moeten de kinderen allerlei vragen beantwoorden over het voormalige eiland. Sommige vragen zijn makkelijk te beantwoorden, voor andere moet net even verder gezocht worden. De puzzeltocht zorgt zo niet alleen voor een leuk tijdverdrijf in de buitenlucht, maar is bovendien educatief. De puzzel kan zelfstandig gemaakt worden door kinderen die kunnen lezen en schrijven, maar ouders mogen natuurlijk meelopen en helpen!
 
De puzzeltocht is vanaf zaterdag 19 oktober de gehele week t/m zondag 27 oktober te koop bij het Hof van Marken voor slechts €1,- per stuk. Na afloop ontvangen kinderen, bij het inleveren van de oplossing, een klein aandenken aan Marken. Er wordt één presentje per ingeleverde puzzeltocht gegeven.
 

Bron: Stichting Promotie Waterland, zondag 20 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina