naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman & Daphne Koster op basisschool De Rietlanden (video)
Oranje-internationals Daphne Koster en Kelly Zeeman hebben de leerlingen van basisschool De Rietlanden op Marken een grote verrassing bezorgd.
 
Beide voetbalsters van het Nederlands vrouwenelftal brachten donderdag ter promotie van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen een bezoek aan de enige basisschool op Marken.
Vooral voor 4-voudig international Zeeman werd het een bijzondere ochtend, want zij zat ooit zelf als leerling in de schoolbanken van De Rietlanden. Koster is aanvoerster van het Nederlands vrouwenelftal en heeft 135 interlands achter haar naam. Ook KNVB-mascotte Dutchy was van de partij.
De leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 vroegen hen het hemd van het lijf over hun leven als voetbalster, Oranje, hun club Ajax en natuurlijk de interland tussen Nederland en Noorwegen die woensdag 30 oktober wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam. Ook was er even tijd om buiten op het schoolplein een balletje te trappen.
Oranje speelt woensdag 30 oktober in het stadion van FC Volendam de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. De aftrap is om 19.00 uur. De OranjeLeeuwinnen willen zich voor de eerste keer in de geschiedenis plaatsen voor het WK dat over twee jaar in Canada plaatsvindt.
 
Cameraman : Ron Burgering
Foto : KNVB

Bron: Omroep PIM, zondag 20 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina