naar Marker Nieuws indexpagina
Bert Schalkwijk wereldkampioen op de 10 kilometer in BraziliŽ
Nu wel goud voor sportieve wethouder
complete uitslagenlijst
Bert Schalkwijk, wethouder in de gemeente Waterland, heeft vandaag in BraziliŽ meegedaan aan de 'XX World Masters Athletics'. Hij heeft meegedaan in z'n leeftijdscategorie en is winnaar geworden op de 10.000 meter. De 'masters' worden georganiseerd in Porto Alegre van 16 tot en met 27  oktober 2013.
 
Het verhaal van Bert Schalkwijk:
 
Het is gelukt! Vanmorgen de 10.000 meter op de baan gelopen en gewonnen.
Al vroeg moesten we ons melden. Mijn wedstrijd startte om 08.00 uur. En zo vroeg was er nog geen vertraging in het programma. Dus echt om 08.00 uur de start.
Het was een spannende wedstrijd, en de mooiste die ik ooit heb gelopen. Spannend omdat we met een kopgroep van 6 mannen de dienst uitmaakten. Wisselend deden we kopwerk, en ik kende inmiddels Gregory, Emilio en Kauko van eerdere wedstrijd. Het tempo lag niet heel hoog, we liepen een gedisciplineerde race. Wel was het al 22 graden, maar daar had ik geen last van.
Bertien hield mijn rondetijden bij als een volleerd coach. Dat hielp me goed.
Ik controleerde de race en liep steeds in tweede positie.
De laatste twee ronden ging Emilio versnellen, direct haakte ik aan. Gregory ging de laatste 200 m als een speer, maar ik haalde hem in en bleef hem net voor. De laatste 100 m met zure benen, maar ik moest alles geven om nipt voor te blijven. En dat lukte! Wereldkampioen! Daar kun je mee thuis komen.
Bertien en ik zitten met kippenvel en kunnen het nog bijna niet geloven.
Heel veel felicitaties van alle mogelijke mensen in en rond het stadion, met velen op de foto. Straks zit ik in fotoboeken van Taiwan, Roemeni , Peru, Isra l en Spanje.
 
Ik heb steeds gezegd dat ik medaillekandidaat was en dat blijkt waarheid geworden te zijn.
Ik ben, en Bertien ook, heel blij en trots. Bij de prijsuitreiking krijg ik zeker tranen en mijn ogen als het Wilhelmus wordt gespeeld.
 
Zondag komen we weer thuis. Eerst genieten we nog van het moment en van een paar dagen vrij in Porto Alegre. 
 

Bron: World Masters Athletics, dinsdag 22 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina