naar Marker Nieuws indexpagina
Een blik vooruit met : Jaap Boes
'Als iedereen 100% kan geven, kunnen wij het elke tegenstander moeilijk maken'
 
De prijzen van afgelopen seizoen zijn al enige tijd verdeeld. Hoe bewogen het afgelopen seizoen ook was, een nieuw voetbaljaar is alweer begonnen. In de rubriek ‘Een blik vooruit met’ blikt Voetbal Waterland samen met een amateurtrainer uit de regio Waterland vooruit op het komende seizoen. Jaap Boes van zondag vierdeklasser SDOB is deze keer aan het woord.
 
Jullie zijn vier wedstrijden onderweg in de vierde klasse E, hoe bevallen de eerste weken in deze afdeling?
 
“Eigenlijk is het voor iedereen wennen en een teleurstelling dat we in deze klasse terecht zijn gekomen. Het was een stuk leuker om de derby’s mee te pakken door in de regio te spelen (vierde klasse C). Maar we moeten het in deze klasse doen dus moeten we er het beste van maken.”
 
Momenteel staan jullie negende met 5 punten na één keer winst, één keer verlies en twee keer gelijk. Wat is in jouw ogen een reële doelstelling?
 
“Ik heb een plek in het linkerrijtje voor ogen, plek 6 of 7. SDOB draaide de laatste jaren onderin de vierde klasse mee, daar moeten we van af. Helaas zitten we met te weinig ploegen in de poule waardoor we geen derde periode hebben. Als je een leuke reeks hebt doe je al gauw mee.”
 
Hoe staat je selectie ervoor? Heb je deze in tact kunnen houden of zijn er veel jongens vertrokken/bijgekomen?
 
“We hebben de selectie grotendeels in tact kunnen houden. Het probleem is alleen dat blessures problemen veroorzaken. Keeper Jim Molenaar is voor het hele seizoen uitgeschakeld na een operatie. Wat wel belangrijk is, is dat Matthijs Kaars weer op de weg terug is. Na een zware knieblessure verwachten we dat hij na de winterstop weer zonder problemen mee kan spelen. Daarnaast hebben we jeugdspelers die nu aan de deur kloppen, dat is een goede zaak voor een club als SDOB.”
 
Aan de uitslagen te zien (5-0 winst, 1-4 verlies, 0-9 verlies, 1-1 gelijkspel en een 0-0) zijn jullie nogal wisselvallig. Hoe komt dat?
 
“Dit komt meer door het grote verschil in sterkte van de tegenstanders. Daarnaast hebben we problemen met maken van doelpunten. Als je dan een doelpunt tegen krijgt sluipt er angst in de ploeg. Vervolgens spelen we dan 1-op-1 achterin en dan kun je in het mes lopen. Het wordt de laatste wedstrijden wel wat stabieler. Daarnaast staat er een betere organisatie doordat we meer met dezelfde mensen spelen. SDOB moet het sowieso hebben van het collectief, als iedereen honderd procent kan geven, kunnen wij het elke tegenstander moeilijk maken.”
 
Zondag op bezoek bij nummer 3 Saenden, wat weet je van deze ploeg?
 
“Dat zal een stuk lastiger worden dan twee weken geleden. In deze competitie zijn sowieso alle Zaanse ploegen een stuk sterker dan de rest, bijkomend nadeel is dat Saenden twee weken geleden haar eerste duel heeft verloren. Als we goed starten vanuit de organisatie kunnen we verrassen tegen dit soort ploegen, ook in de toekomst. De overwinning van vorige week geeft wel een boost en er werd goed gevoetbald. Hopelijk zie ik dit weer terug.” 
 

Bron: Voetbal Waterland, dinsdag 22 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina