naar Marker Nieuws indexpagina

Jubileumvoorstelling 't Voetlicht (video)

 
De Marker toneelvereniging 't Voetlicht vierde dit weekend haar 60-jarig jubileum met drie daverende uitvoeringen van het stuk "Lang en Gelukkig". Ondanks de nodige tegenslag zoals het wegvallen van een rol op zaterdag en water in de meterkast op zondag ging de show gewoon door. 

Regisseuse Lowina Zondervan zorgt ervoor dat haar spelers in de breedte altijd niveau halen met een paar onverbiddelijke uitschieters. Cornelis Roos, een enorme aanwinst, debuteerde als de wolf en gaf meteen ongeremd gas. Roodkapje gespeeld door Vivienne Commandeur en Assepoester (Jacqueline Zeeman) waren zeer sterk en goed in de details. Ook de andere rollen waren goed verzorgd en uitgewerkt. 

Het samenspel liep als een geoliede draaimolen waarin de wervelende Irma Zonderboezem (Cor Visser) kon schitteren. Het strakke decor deed denken aan een pop-up boek met twee van kleur veranderende zuilen en één-dimensionale figuren die met een eenvoudige ingreep drie dimensionaal werden en zo aangaven in welke setting de spelers zich bevonden. Daarnaast waren de kostuums frivool en kleurrijk. 

Door vernieuwing in aanpak en goed gekozen stukken blijkt deze 60-jarige de bevolking nog steeds te prikkelen en te amuseren, getuige de enorme opkomst.
 
Interviews : Linda Brouwer /  Camera : Natascha Vrooland

Bron: Omroep PIM, donderdag 24 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina