naar Marker Nieuws indexpagina
Zonnepanelen SV Marken officieel in gebruik genomen
Antoine Maartens (rechts) en Jan Peereboom deden samen de openingshandeling
 
Sportkantine ‘Nooitgedacht’ op Marken is sinds afgelopen zaterdag een stuk duurzamer geworden. Antoine Maartens, bestuurslid van Stichting Duurzaam Waterland (SDW) en Jan Peereboom, voorzitter van Sportvereniging Marken, hebben deze dag officieel de 45 zonnepanelen, welke op het dak van de sportkantine zijn aangebracht, in gebruik genomen. De panelen zijn geplaatst door het bedrijf Waterland Solar van Simon Koetsier.
 
Na dorpshuis Het Trefpunt op Marken, kan de sportkantine nu ook flink besparen op de energiekosten. In samenwerking met de SDW zijn de zonnepanelen op het dak van de sportkantine gerealiseerd.
 
Tijdens deze bijeenkomst waren er ook toespraken. Als eerste kwam voorzitter Jan Peereboom aan het woord. Hij opende de middag. Daarna kwam Antoine Maartens naar voren. Hij sprak enige woorden over duurzaamheid en dat er in de sportkantine ook nog wat zaken verduurzaamd kunnen worden, onder andere het dak en de verlichting. Vervolgens gaf hij duurzame cadeaus aan Aris Uithuisje en Jan Tessel, welke allebei betrokken waren bij de realisatie van zonnepanelen op zowel het dorpshuis als de sportkantine.
 
Daarna was het tijd voor de officiële handeling. In de sportkantine werd een Waterlandse vlag naar boven getrokken door Antoine Maartens en Jan Peereboom, waarbij een bord met de tekst ‘SV Marken scoort met duurzame energie’ zichtbaar werd.
 
Om de officiële ingebruikneming wat meer aandacht te geven, heeft de Sportvereniging afgelopen zaterdag een ‘Duurzaamheidsdag’ georganiseerd. In de kantine waren diverse kraampjes aanwezig, waar je voorbeelden kunt zien van verschillende vormen van duurzaamheid. Er werd aandacht gegeven aan LED verlichting, zonnepanelen en het isoleren van muren en daken. Ook werd aandacht gegeven aan elektrische fietsen en een heuse elektrische auto welke buiten stonden opgesteld. Er waren duurzaamheidsprijzen te winnen.
 
De elektrische Opel Ampera
Elektrische fietsen
  Jan Tessel (SDW) wordt geïnterviewd door Patty de Jong (Omroep PIM)
Jan Peereboom, voorzitter van Sportvereniging Marken  
Antoine Maartens, bestuurslid van SDW  
De officiële handeling door Antoine Maartens en Jan Peereboom
Jordy Bron (Leds Refresh) wordt geïnterviewd Simon Koetsier (Waterland Solar) wordt geïnterviewd
Opbrengst Zonnepanelen Sportkantine 'Nooitgedacht', Walandweg 2, Marken

Bron: PepProductions, zaterdag 26 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina