naar Marker Nieuws indexpagina
Nationaal Schoolontbijt op Rietlandenschool
woensdag 6 november
 
Woensdag 6 november 2013 doet de Protestants Christelijke Basisschool 'De Rietlanden' mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dat is een jaarlijks ontbijtevenement waarbij alle kinderen samen ontbijten op hun basisschool. Zo ervaren ze hoe leuk, maar ook hoe belangrijk een goed ontbijt is.
 
Het schoolontbijt wordt geďnitieerd en mede georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. Ook supermarkt Deen werkt eraan mee. Deze ochtend behoeven de kinderen NIET thuis te ontbijten, want dat gebeurt op school.
Wel moeten ze de dag tevoren het volgende meenemen: een van naam voorzien bord, bestek en drinkbeker.
De dagen voorafgaand aan het schoolontbijt leren we met speciaal lesmateriaal waarom een goed ontbijt zo belangrijk is:
- Het geeft je energie en houdt je scherp,
- Het levert je belangrijke voedingsstoffen,
- Het zorgt voor een goede stoelgang,
- Het helpt je bij een gezond gewicht,
- Het is lekker en gezellig en draagt dus bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam.
 
Behalve over het belang van een goed ontbijt leren en ontdekken ze ook wat er allemaal komt kijken bij de productie van voedsel. In het ontbijtpakket vinden de kinderen naast brood, allerhande beleg en drinken ook placemats met ontbijtspelletjes čn ontbijtkranten. Die leuke krant, met een katern voor kinderen čn een katern voor ouders, nemen de kinderen mee naar huis. Voor elk ontbijtje dragen de deelnemende scholen symbolisch € 0,25 af. Al die eurokwartjes samen maken een donatie mogelijk aan War Child en Bake for Life. War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen in de hele wereld. Bake for Life bouwt bakkerijtjes in Afrika om te zorgen dat kansarmen daardoor in de toekomst voor zichzelf kunnen zorgen.
 
 Schoolontbijt

Bron: Even Buurten, nummer 7, vrijdag 1 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina