naar Marker Nieuws indexpagina
Nationaal schoolontbijt op de Rietlanden

Op woensdag 6 november deed de Rietlandenschool mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dat is een jaarlijks ontbijtevenement waarbij alle kinderen samen ontbijten op hun basisschool. Zo ervaren kinderen hoe leuk, maar ook hoe belangrijk een goed ontbijt is.

Het schoolontbijt wordt geďnitieerd en mede georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood samen met de scholen die daarvoor ingeloot zijn. Ook onze supermarkt Deen werkte eraan mee door vrijwel  alle ingrediënten van het ontbijt ter beschikking te stellen. 

Zij vulden het ontbijt op eigen initiatief aan met diverse fruitstukken zoals appeltjes, bananen en mandarijnen.  En waren betrokken bij de introductie van het Schoolontbijt. Veel dank aan onze Deen supermarkt voor hun bijdragen aan het Nationaal Schoolontbijt op De Rietlanden! Een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!

Die dag ontbeten alle kinderen dus niet thuis, maar op school.

De dagen voorafgaand aan het schoolontbijt leerden ze met speciaal lesmateriaal  (voorleesverhalen, digitale food-spelletjes, puzzels, powerpoint presentatie,  werkbladen e.d.) waarom een goed ontbijt zo belangrijk is:

-         Het geeft je energie en houdt je scherp,

-         Het levert je belangrijke voedingsstoffen,

-         Het zorgt voor een goede stoelgang,

-         Het helpt je bij een gezond gewicht,

-         Het is lekker en gezellig en draagt dus bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam.

Behalve over het belang van een goed ontbijt leerden en ontdekten de kinderen ook wat er allemaal komt kijken bij de productie van voedsel. En waar het allemaal vandaan komt.

In het ontbijtpakket vonden de kinderen naast brood, allerhande beleg en drinken ook placemats met ontbijtspelletjes en ontbijtkranten.

Die leuke krant, met een katern voor kinderen en een katern voor ouders, mochten de kinderen mee naar huis nemen.

Voor elk ontbijtje dragen de deelnemende scholen symbolisch € 0,25 af.  Al die eurokwartjes samen maken een donatie mogelijk aan War Child en Bake for Life.  War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen in de hele wereld.

Bake for Life bouwt bakkerijtjes in Afrika om te zorgen dat kansarmen daardoor  in de toekomst voor zichzelf kunnen zorgen.

 Wilt u weten waaruit het ontbijt op de school bestond, dan verwijzen we u naar de website van De Rietlanden, waarop de “Nieuwsbrief voor Ouders” staat van het Nationaal Schoolontbijt. Hierop staan ook andere wetenswaardigheden over het Nationaal Schoolontbijt.

Bovendien vindt u op de website van De Rietlanden nog veel meer foto’s van het schoolontbijt. 

Link naar de nieuwsbrief Link naar Nationaal Schoolontbijt

Bron: Eef Visser, vrijdag 8 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina