naar Marker Nieuws indexpagina
Waar is de wimpel gebleven?
  Is het baldadigheid of pure vandalisme? Feit is dat er in de mast van het seniorencomplex Voor Anker al twee maal een nieuwe vlaggenlijn geplaatst heeft moeten worden. Eerst van het voorjaar en afgelopen donderdag was het weer raak en moest de mast geheel naar beneden gehaald worden om een nieuwe vlaggenlijn te bevestigen. Nu was ook zelfs de wimpel verdwenen.

Het seniorencomplex krijgt geen subsidies en moet het geld voor vervanging zelf bij elkaar sprokkelen. Het zijn geen grote uitgaven, maar deze uitgaven zijn niet nodig. Mensen dienen gewoon niet de spullen van een ander mee te nemen. Ook het gevoel van veiligheid bij de bewoners komt in het nauw. De ouderen zijn al een kwetsbare doelgroep en het meenemen van de vlaggenlijn en wimpel is toch een inbreuk op het gevoel van veiligheid.

De bewoners willen niet over gaan tot het plaatsen van camera's, aangezien dat ook weer een inbreuk op de privacy is. Maar ze zouden het wel waarderen als deze vlaggenlijn en wimpel gewoon kan blijven hangen.

 

Bron: Mijn Producties, zaterdag 9 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina