naar Marker Nieuws indexpagina

Prima zege Ajax Vrouwen op Twente

FC Twente - Ajax 0-4

De Ajax Vrouwen hebben de uit- en inhaalwedstrijd tegen FC Twente Vrouwen dinsdag met fraaie cijfers gewonnen: 0-4. Desiree van Lunteren, Eshly Bakker, Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg scoorden. Voorafgaand aan de openingstreffer van Van Lunteren, uit een penalty, ontving Twente-speelsters Larissa Wigger al in de tiende minuut een rode kaart.
De Twentenaren speelden daardoor ruim tachtig minuten met een vrouw minder dan de concurrentes uit Amsterdam. Om het karwei al helemaal lastig te maken, tekende Desiree van Lunteren vanaf de penaltystip (Wigger kreeg voor haar overtreding rood én een strafschop tegen) direct voor de 0-1. In de Grolsch Veste stonden de FC Twente Vrouwen, met Standard Luik en PSV/Eindhoven gedeeld koploper in de BeNe League, dus al snel voor een moeilijke taak. Het was de bijna onmogelijke taak om een snelle achterstand in ondertal alsnog om te buigen naar een voorsprong.

De Ajacieden van trainer Ed Engelkes speelden geduldig, zochten en vonden de vrije speelster, en loerden op een tweede treffer. Die kwam er zeven minuten voor de rust via Eshly Bakker. De inhaalwedstrijd (het treffen werd begin oktober door overvloedige regenval op het allerlaatste moment afgelast) leek daarmee al in een vroeg stadium beslist. Doelvrouw Marieke Ubachs reageerde desondanks alert op spaarzame uitvallen van de thuisploeg.
,,De wedstrijd was eigenlijk al bij rust beslist'', oordeelde ook Engelkes na afloop. ,,Ik ben opgelucht en tevreden. We hebben het vanavond ook zelf afgedwongen en een prima prestatie geleverd. We hebben een goede ploeg, moeten ook in onszelf geloven. Vanavond viel alles goed.''

De Ajacieden namen met de zege revanche voor het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen vrijdag. Op de Toekomst bleef de matige ontmoeting met FC Utrecht Vrouwen onbeslist. ,,De Ajax Vrouwen hebben vanavond uit een ander vaatje getapt'', vervolgde Engelkes met een verwijzing naar de thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen. ,,Dat stemt misschien nog wel tot de grootste tevredenheid. Al hadden we vanavond eigenlijk meer goals kunnen en misschien ook wel moeten maken.''

Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg stelden de zege definitief veilig voor Ajax Vrouwen. In de 54ste minuut schoot Versteegt raak op een voorzet vanaf links: 0-3. Een minuut later was Van den Heiligenberg het scorende eindstation van een messcherp uitgevoerde counter. In de resterende 35 minuten kwamen de Amsterdammers niet meer tot scoren. De Twentse Vrouwen waren toen ook al lang en breed gevloerd. ,,Overwinningen als deze maken voetbal leuk'', jubelde Anouk Hoogendijk na afloop in de catacomben van de Grolsch Veste. ,,Dit hadden we ook echt even nodig. Ik ben trots op onze teamprestatie.''

Vrijdag wacht de Ajacieden alweer een nieuw topduel. Vanaf 19:30 uur is op sportcomplex de Toekomst PSV/Eindhoven de tegenstander. Hoogendijk: ,,Hopelijk kunnen we deze goede lijn doortrekken naar onze thuiswedstrijd tegen PSV/Eindhoven.'' Het komende thuisduel van de Ajax Vrouwen in de BeNe League is gratis toegankelijk. ,,Morgen kijken we weer richting vrijdag, naar het duel met PSV. Dan moeten we er weer staan. Dit resultaat nemen we daarbij mooi mee'', besloot Engelkes.