naar Marker Nieuws indexpagina
Uniek project is van start gegaan op Marken
 
Op maandag 11 november jongstleden is aannemer Vios begonnen met de renovatie van 13 dijkwoningen aan de Hoogkamplaan op Marken.
 
De verwachting is dat de eerste woningen nog in december 2013 opgeleverd worden.
De verhuur van de woningen vindt plaats onder de Leegstandswet voor een periode van tenminste zeven jaar. De afgelopen maanden hebben zich twintig Marker jongeren bij de Eilandraad aangemeld voor dit project. 

De aanmeldingscriteria zijn:
• Starter op de woningmarkt;
• Tenminste één jaar woonachtig op Marken;
• Leeftijd tussen de 18 en 26 jaar.
 
De inschrijfperiode voor loting in de eerste ronde is inmiddels gesloten. Wie interesse heeft in een woning kan zich nog steeds aanmelden bij de Eilandraad maar wordt dan wel op de reservelijst geplaatst op volgorde van aanmelding.

De Eilandraad blijft ook in de toekomst actief betrokken bij de toewijzing van deze woningen om de voorrang van Marker jeugd te waarborgen. Het is wel indien blijkt dat er in de loop van de tijd geen belangstelling meer is onder de Marker jeugd (reservelijst is opgedroogd) dat dan jongeren binnen de gehele gemeente Waterland in aanmerking komen.
 
Tijdens de Openbare Vergadering van de Eilandraad op 9 december aanstaande in dorpshuis Het Trefpunt vindt de loting onder de twintig jongeren plaats. De jongeren die dit betreffen hebben inmiddels gedetailleerde informatie over de huurprijs, randvoorwaarden én de procedure rond toewijzing ontvangen. Tijdens of direct na de renovatie wordt de tijdelijke bouwweg verwijderd en de weilanden in oude staat hersteld.
 
Vandaag is de redactie een kijkje gaan nemen.
 

 
 
 

Bron: Stichting Eilandraad Marken / PepProductions, zondag 24 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina