naar Marker Nieuws indexpagina

CDA taart voor KNRM Marken & Pep

Simon Verbeek geeft de taart aan Tijs Klaver van KNRM station Marken
 
CDA Waterland heeft maandag avond aan de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station Marken en aan Pep van MarkerNieuws.com een taart uitgereikt.
 
In Waterland zijn honderden vrijwilligers actief. Het CDA Waterland waardeert deze mensen die zich inzetten voor onze samenleving. Zij zetten zich in om de voorzieningen en activiteiten in Waterland draaiende te houden. Het CDA zal daarom de komende tijd bij vrijwilligers langs gaan met een taart. Deze taart staat symbool voor de waardering voor alle Waterlandse vrijwilligers.
 
Zon honderd keer per jaar rukken de mannen van de KNRM uit voor in nood geraakte mensen op het Markermeer. Ze zijn uitgerust voor alle situaties, van in noodgeraakte zeilers tot schaatsers. Het CDA heeft een grote waardering voor deze vierentwintig vrijwilligers die ook in kou en ontij erop uit trekken. Na het zien van een video over het werk van de KNRM kregen de helden van de KNRM Marken van Simon Verbeek de enige echte vrijwilligers CDA Waterland taart.
 
Als verrassing was er ook voor Pep (Pieter Pereboom) van MarkerNieuws.com een taart. Pep vergaart op deze website allerlei nieuwtjes over Marken. De onderwerpen waarover gepubliceerd wordt zijn zeer divers, van voetbal tot politieke zaken.
 
Na het uitdelen van de taarten mocht de CDA delegatie een oefening meemaken. Uitgedost in warme kleding en reddingsvesten gingen ze met de KNRM-helden het water op. Met snelheden tot zon zestig kilometer per uur schoten ze over het donkere Markermeer richting Volendam. Daar aangekomen sprongen de vrijwilligers het koude water in om hun nieuwe pakken te testen. Terug gekomen op het reddingstation, werden de vrijwilligers beloond met een lekker stukje welverdiende taart.
 
Pep van MarkerNieuws.com krijgt de taart uit handen van Simon Verbeek

Bron: PepProductions, dinsdag 25 november 2013

Interviews & camera : Patty de Jong

Bron: Omroep PIM, dinsdag 25 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina