naar Marker Nieuws indexpagina
Uitnodiging: kom naar de informatieavond over inbraakpreventie
Veilige woning én veilig gedrag maakt kans op inbraak kleiner
 
Gemeente Waterland wil het aantal woninginbraken in Waterland terugdringen. Daarom starten wij in de donkere wintermaanden de campagne ‘Laat de inbreker in de kou staan’. In deze periode worden namelijk traditiegetrouw de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor de sociale controle sterk vermindert.
 
Kom naar de inbraak preventie avond op maandag 16 december 2013, aanvang 19.30 uur
Samen met diverse partners, zoals politie en woningcorporaties, werken wij aan een veilige woonomgeving voor de bewoners van Waterland. Maar weet u dat  u kunt zelf ook maatregelen kunt nemen om inbraak te voorkomen? Tijdens onze inbraakpreventie avond op maandag 16 december komt u daar alles over te weten. Er zijn medewerkers van de politie aanwezig om u tips en aanwijzingen te geven en er is informatie te krijgen over hang en sluitwerk. Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van uw vragen.
 
De avond start om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Monnickendam. Aanmelden voor de inbraakpreventie avond kan via e-mail aan gemeente@waterland.nl of via  ( (0299) 658 585.
 
Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?
Wacht niet tot het te laat is en volg deze tips op:
 
  • Doe deuren en ramen op slot. Laat de sleutel er niet in zitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  • Laat uw verlichting aan, ook als u er niet bent. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.
  • Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder. Bij verdachte situaties belt u ( 112.
Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.
 
Meer informatie
Op de website www.Politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie over inbraakpreventie en over inbraakbestendig hang en sluitwerk.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 27 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina