naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman scoort eerste officiële goal voor Ajax
Ajax Vrouwen te sterk voor Antwerp
  FC Antwerp - Ajax 1-3

Na een week geen voetbal in de BeNeLeague in verband met interlandvoetbal hervatten de Ajax Vrouwen vrijdagavond de competitie in België tegen FC Antwerp. Ajax won de uitwedstrijd met 1-3 dankzij twee goals van Tessel Middag en een van Kelly Zeeman.

Bij de ploeg van trainer Ed Engelkes bleef Anouk Hoogendijk uit voorzorg aan de kant. Zij kampte met een lichte knieblessure. Claudia van den Heiligenberg kon, nadat zij de afgelopen week last had van haar rug, wel aantreden tegen de nummer laatst op de ranglijst.

Ajax startte voortvarend en al binnen de vijf minuten hadden de gasten levensgrote kansen op de openingstreffer gekregen. Maar Desiree van Lunteren (tot twee keer toe), Tessel Middag (paal) en Kelly Zeeman (rebound) wisten de mogelijkheden die Antwerp bood niet direct om te zetten in doelpunten. Nadat ook Mandy Versteegt twee riante kansen had gemist en Eshly Bakker had over geschoten, was het na een kwartier dan ‘eindelijk’ wel 0-1. Tessel Middag schoot vanaf links prima raak.

Die goal brak de ban voor Ajax Vrouwen, want binnen tien minuten liep Ajax uit naar 0-3. In de achttiende minuut kopte Kelly Zeeman raak na een voorzet van Whitney Sharpe en in de 24e minuut verzilverde Middag een nieuwe assist van Versteegt. In de laatste minuut voor rust dook de rechterspits zelf in scoringspositie op, maar ook dit keer slaagde ze er niet in te scoren.

In de tweede helft haalde Ajax geen moment meer het niveau van de eerste helft. Zeven minuten na de hervatting kwam FC Antwerp zelfs op 1-3 toen een vrije trap van Verbruggen in een keer achter Ubachs tegen de touwen vloog. Ajax kreeg, hoewel de ploeg ver was weggezakt, nog wel enkele mogelijkheden. Bijvoorbeeld na ruim een uur spelen toen Eshly Bakker op rechts goed doorkwam. Zij twijfelde echter of ze de bal zelf binnen zou schieten of zou voorzetten. De bal ging hard voorlangs. Nadat Roof haar inzet van de lijn gekeerd zag worden, voorkwam Marieke Ubachs dat Antwerp de aansluitingstreffer kon maken. En ook in de slotfase waren er voor beide teams nog kansen, maar aan de 1-3 stand veranderde niets meer.

Trainer Ed Engelkes was tevreden met de drie punten en het spel van de eerste helft: ,,We begonnen prima aan de wedstrijd en beloonden onszelf ook in die fase. Dat we de tweede helft verzuimden door te drukken is jammer, maar ook niet meer dan dat. De drie punten zijn in deze fase het belangrijkste.”

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen sc Heerenveen. ,,Die ploeg is van een heel ander kaliber", weet Engelkes. ,,Zij hebben andere type speelsters, spelen een ander type voetbal. Maar als wij uit eigen kracht spelen, dan moeten we ook kunnen winnen."

FC Antwerp FC - Ajax 1-3