naar Marker Nieuws indexpagina

Ajax vrouwen verslaan Heerenveen

De basiself
  Ajax-SC Heerenveen 3-1  
 
De Ajax Vrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 3-1 gewonnen. De Amsterdamse goals werden gemaakt door Tessel Middag, Eshly Bakker en Claudia van den Heiligenberg.
 
Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Nelson Mandela, waren het de vrouwen van sc Heerenveen die vrijdagavond het beste aan de wedstrijd op de Toekomst begonnen. De Friezinnen, met sterspeelster Vivianne Miedema in de gelederen, zetten Ajax in de beginfase flink onder druk. Dat resulteerde in onder andere een bal op de lat en op de paal, maar een doelpunt leverde het de gasten niet op. Ajax kreeg vervolgens meer initiatief en in de 18e minuut opende de ploeg van Ed Engelkes de score via Tessel Middag. Zijn rondde knap af na aangeven van Eshly Bakker.
 
Na die openingstreffer begon het beter te lopen bij Ajax. In de 52ste minuut werd het 2-0: de bal kwam via Tessel Middag en Mandy Versteegt bij Bakker, die van dichtbij raak schoot. Een kwartier later stelde Van den Heiligenberg de zege veilig door op aangeven van Bakker de 3-0 te maken. Sisca Folkertsma redde in blessuretijd de Friese eer door met een fraai boogballetje Ajax-keepster Marieke Ubachs (die eerder een paar prachtige reddingen maakte) te passeren. Een mooie zege, toch was Engelkes niet helemaal tevreden. ,,In de eerste helft waren de afstanden te groot, vooral om goed te kunnen verdedigen. Daardoor waren we steeds te laat en hadden we het lastig. Na die 1-0, een prima goal waarbij iedereen in beweging was, moet je controle krijgen. Toch waren we toen steeds de bal te snel weer kwijt. Na de rust liep dat beter."

De Ajax Vrouwen, die het vandaag opnieuw zonder de geblesseerde Anouk Hoogendijk moesten doen, spelen nog twee wedstrijden dit jaar: op 13 december uit tegen Anderlecht en een week later thuis tegen Gent. ,,Ook die twee wedstrijden willen we winnen. Dan gaan we met een heel goed gevoel de winterstop in."
 
Scoreverloop:
18. Tessel Middag 1-0
52. Eshly Bakker 2-0
67. Claudia van den Heiligenberg 3-0
90. Sisca Folkertsma 3-1
 
Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs; Van der Most, Koster, Sharpe, Hogewoning; Middag,
Zeeman (78. Kaagman), Van Lunteren, Versteegt (78. Bakker), E. Bakker (81. De Ridder), Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl / Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees 
 
 

Bron: Ajax.nl, vrijdag 6 december 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina