naar Marker Nieuws indexpagina

Karmac Bibliotheek Services in Waterland van start

 
Op maandag 16 december 2013 gaat Karmac Bibliotheek Services officieel starten in Waterland. Nu alle voorbereidingen achter de rug zijn, kan Karmac beginnen met het uitlenen van boeken. Dat gebeurt de eerste weken vanuit een bibliobus omdat de huidige vestigingen opnieuw moeten worden ingericht. De bibliobus doet op vaste dagen en tijden verschillende kernen in Waterland
aan.
 
Inzet bibliobussen
Het neemt enige tijd in beslag voordat de vaste vestigingen helemaal klaar zijn om bezoekers te ontvangen. Om de tussenliggende periode te overbruggen zet Karmac Bibliotheek Services een mobiele bibliotheekvoorziening in. De bibliobus is op de onderstaande dagen en tijden te vinden in verschillende kernen in Waterland:
 
maandag
09.00 - 11.00 uur : Ilpendam Lepelaarstraat (parkeerterrein bij sportvelden)
11.30 - 14.30 uur : Monnickendam Pierebaan (tegenover Swaensborch bij busstation)
15.00 - 17.00 uur : Marken Kruisbaakweg (parkeerterrein)

vrijdag
09.00 - 11.00 uur : Broek in Waterland Nieuwland (naast de basisschool)
11.30 - 14.30 uur : Monnickendam Pierebaan (tegenover Swaensborch bij busstation)

Wethouder Schalkwijk: “Ik ben blij dat het voor inwoners snel weer mogelijk is om te gebruik te maken van een bibliotheekvoorziening. De overeenkomst met Karmac Bibliotheek Services gaat pas op 1 januari 2014 in maar Karmac heeft besloten om hun diensten al eerder aan te bieden. Dat stel ik zeer op prijs. De eerste weken is dat nog wel via een tijdelijke, mobiele bibliotheek maar daar komt snel verandering in. Naar verwachting zijn de huidige, vaste vestigingen begin februari weer helemaal gebruiksklaar. Ik ben content dat we er voor hebben kunnen zorgen dat de huidige bibliotheekfilialen gewoon in stand blijven. Inwoners kunnen dus straks weer op hun vertrouwde adres terecht voor het lenen van boeken”.
 
Informatie over het (weer) in gebruik nemen van de vaste vestigingen volgt binnenkort. 
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 9 december 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina