naar Marker Nieuws indexpagina
Uitslag uitloting jongerenwoningen Marken
Hoogkamplaan 3 tot en met 6 worden deze week opgeleverd
 
Afgelopen maandag werd er tijdens de Openbare Vergadering van Stichting Eilandraad Marken in dorpshuis Het Trefpunt op Marken geloot voor de jongerenwoningen aan de Hoogkamplaan op Marken. Wethouder Patrick Kools van de gemeente Waterland en Cristel Anderson van Woonzorg Nederland waren hiervoor uitgenodigd om de loting te verrichten.
 
Begin 2013 droeg de Eilandraad het idee aan bij Woonzorg Nederland, om de vervallen bejaardenwoningen aan de Hoogkamplaan om te bouwen tot jongerenwoningen. Woonzorg is eigenaar van deze panden. Woonzorg vond dit een goed idee. Ook de gemeente Waterland ging vervolgens akkoord. Op 11 november jongstleden is aannemer Vios begonnen met de renovatie van de woningen. De eerste vier woningen worden eind deze week opgeleverd en de laatste twee op 23 januari 2014. Van de nieuwe bewoners wordt wel een maatschappelijke bijdrage gevraagd ten opzichte van het naastgelegen seniorencomplex.
 
Vr de loting werden alle namen voorgelezen en in enveloppen gedaan en vervolgens in een grote doos gedeponeerd. Dit gebeurde ook met de huisnummers. Dit klusje werd uitgevoerd door Neel Huurman, secretaris Eilandraad en Tijs Klaver, voorzitter werkgroep jongerenwoningen.
 
Daarna was het de beurt aan Patrick Kools en Cristel Anderson. Cristel haalde een huisnummer uit de 'nummer-doos' en vervolgens haalde Patrick een naam uit de 'namen-doos'. Op deze wijze werden alle huisnummers van Hoogkamplaan 3 tot en met 15 gekoppeld aan een naam.
 
Na de loting kregen alle nieuwe huurders namens de Eilandraad een schoonmaakemmer, inclusief schoonmaakmiddel en een werkdoek.
 
Neel Huurman, secretaris Eilandraad en Tijs Klaver, voorzitter werkgroep jongerenwoningen,  zijn de enveloppen aan het vullen
 
Patrick Kools en Cristel Anderson
 
 
Robin Kamstra in overleg met Cristel Anderson
Omroep PIM interviewt Samantha Boneveld Omroep PIM interviewt Justin Zeeman
Alle nieuwe huurders ontvingen een schoonmaakemmer, inclusief schoonmaakmiddel en een  werkdoek

Bron: PepProductions, maandag 9 december 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina