naar Marker Nieuws indexpagina
Ajax Vrouwen blijven winnen
Kelly Zeeman gehele wedstrijd op de bank
  RSC Anderlecht-Ajax 1-4

De Ajax Vrouwen blijven maar winnen in de BeNe League. Vrijdag versloegen de oppermachtige Ajacieden RSC Anderlecht: 1-4. De ploeg van trainer Ed Engelkes noteerde in Tubize daarmee alweer de vijfde zege op rij. Tessel Middag scoorde twee keer, onder meer oogstrelend direct uit een corner.
De tweede treffer van Middag was daarmee hét hoogtepunt van een toch al soepel verlopen avond. De wedstrijd was met Ajax’ derde doelpunt (1-3) direct ook beslist. Twintig minuten voor tijd dwong de Ajacied de hoekschop eerst hoogstpersoonlijk af. Middag dribbelde vervolgens rustig richting hoekvlag, waarna ze de bal in een keer in het Brusselse doel krulde. Een hartverwarmende treffer op een frisse voetbalavond.

Ajax koesterde na 55 minuten al een comfortabele 0-2-voorsprong na treffers van Claudia van den Heiligenberg (voor rust) en Middag. De Ajax Vrouwen waren eerder al dicht bij een doelpunt, maar pogingen van Eshly Bakker (schot naast en redding keepster) en Carmen Manduapessy (inzet op paal) leverden de eerste veertig minuten niets op. Van den Heiligenberg bezorgde haar ploeg op slag van rust eindelijk de verdiende overwinning. Op aangeven van Desiree van Lunteren schoot Van den Heiligenberg raak: 0-1.

Tien minuten na de rust verdubbelde Middag de voorsprong. De Ajacied verscheen voor het Brusselse doel, behield het overzicht en schoof de bal koeltjes in een hoek: 0-2. Ajax is in de winning mood en dat was duidelijk zichtbaar in Tubize, onder de rook van Brussel. Aangevoerd door de hartstochtelijke support van zowel Ajacieden als Brusselaars (!) op de hoofdtribune kwam de zege van de Ajacieden eigenlijk nooit echt in gevaar.

Nadat spits Crammer de Belgen uit een penalty – na hands – dichterbij had gebracht (1-2), leek het zowaar nog even spannend te worden. Het bleek vals alarm. Luttele minuten later volgde al het hoogstandje van Middag, waarmee de middenvelder tekende voor haar vijfde treffer uit vier duels. In de slotminuut bepaalde Desiree van Lunteren de eindstand op 1-4.