naar Marker Nieuws indexpagina
Schoenendoosactie Rietlandenschool
 
Afgelopen november / december deed de Protestants Christelijke Basisschool 'De Rietlanden' op Marken mee aan de Schoenendoosactie van Edukans. Veel kinderen in ons land krijgen met Sinterklaas en vaak ook met Kerst cadeautjes. Dat geldt echter niet voor kinderen in vluchtelingenkampen, weeshuizen  en ziekenhuizen van oorlogsgebieden. Voor hen stroomt er vaak narigheid in plaats van speelgoed naar binnen.  Daarom hebben de kinderen van De Rietlanden ter voorbereiding op Sinterklaas en Kerstfeest, thuis een schoenendoos mooi versierd en die vervolgens gevuld met schoolspullen en speelgoed. Nieuw f  gebruikt  maar netjes .  
 
En met wat voor resultaat!!!
Er werden 141 prachtig versierde en gevulde schoenendozen ingeleverd. De week na sluiting van de Schoenendoosactie stond er een grote, mooie stapel in de gemeenschapsruimte van de school, die ook nog door Sinterklaas bewonderd werd toen die de school bezocht.
Kort daarop zijn de dozen weggebracht door leden van de Oudercommissie naar een van de vele verzamelpunten in ons land.  Daar worden ze nog voorzien van wat gedroogde voeding zoals bijvoorbeeld rijst en bonen en het Kerstverhaal.  Om daarna verscheept te worden kinderen in vluchtelingenkampen, weeshuizen en ziekenhuizen van oorlogsgebieden die niets tot weinig bezitten.  Er zullen weinig cadeaus zijn die de komende tijd met zo veel dankbaarheid en blijdschap in ontvangst genomen worden door kinderen als de Schoenendozen die landelijk verzameld zijn door Edukans.
 
Dank aan alle kinderen die een doos meenamen en op deze manier,  in een tijd waarin ons land overvloeit van cadeaus, ook iets hebben willen doen voor kinderen die werkelijk NIETS hebben!! Ook gaat er dank uit naar Freek, die de Oudercommissie heeft geholpen met wegbrengen van de dozen en naar Bertus die zijn bus belangeloos  ter beschikking stelde van de Schoenendoosactie.
 
 Een mooi voorbeeld van wat men Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen noemt! De verzending van de dozen kost 5 per doos en dat geld gaat de school  ophalen met een Kerstmarkt die op  woensdag 18 december aanstaande van 16.30 tot 19.00 uur wordt gehouden in de Rietlandenschool. 
 
Groep 1 /2
Groep 3
Groep 4
Groep 5 / 6
Groep 6 / 7
Groep 8

Bron: Eef Visser, dinsdag 17 december 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina