naar Marker Nieuws indexpagina
Blauwe Zone op parkeerterrein 't Spil in Monnickendam
Blauwe zone moet wat verlichting brengen op drukste dagen
 
Vanaf zondag 21 december 2013 mogen auto’s op het parkeerterrein bij winkelcentrum ’t Spil in Monnickendam  op vrijdag en zaterdag maximaal twee uur blijven staan. Door het weren van langparkeerders blijft zo meer parkeergelegenheid over voor het winkelend publiek. Het besluit is genomen op verzoek van de winkeliers van ‘t Spil en de Ondernemersvereniging Waterland.
 
Wethouder Kools: “Wij ontvingen regelmatig klachten over de drukte op het parkeerterrein van ’t Spil. Vooral op vrijdag en zaterdag is het een hele uitdaging om je auto daar kwijt te raken. En dan is het vervelend dat sommige auto’s daar een dag lang parkeren. De parkeervakken vóór de winkels zijn echt bedoeld voor mensen die boodschappen doen. Vandaar deze maatregel. We mikken nu vooral op de ‘boodschappenspits’: vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur.”

De verkeersmaatregel is genomen voor één jaar, bij wijze van proef. Voor het eind van 2014 wordt deze maatregel geëvalueerd. Opmerkingen of aandachtspunten zijn bij de gemeente van harte welkom.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 18 december 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina