naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwjaarsreceptie goed bezocht op Marken
 
De traditionele Marker Nieuwjaarsreceptie vond afgelopen zaterdag plaats in dorpshuis ’Het Trefpunt’. Bezoekers druppelden al vroeg binnen om een goed plaatsje te bemachtigen, want tijdens deze nieuwjaarsreceptie werd de Marker Man, Marker Vrouw en het Marker team van het jaar gepresenteerd.
 
Naast het stemmen op de ‘Marker genomineerden van 2013’ werd het voorbije jaar nabeschouwd door ‘Bessie & Bap’ (Oma & Opa). Deze eenakter, welke niet meer is weg te denken, van ongeveer een half uur werd uitgevoerd door Elbert Stoker en Klaas Commandeur, mede geregisseerd door Adinda Dorland. Het optreden waar alle bezoekers naar uitkeken was wederom hilarisch, want menig Marker en niet-Marker werd op de hak genomen. Na afloop was er dan ook een staande ovatie voor dit trio. Natuurlijk waren de bijna vierhonderd nieuwjaarwensers ook gekomen voor het stemmen en de uitslag van de ‘Marker verkiezingen’. Bij de teams ging de overwinning naar het bestuur van de Stichting Marker Jongeren met 219 stemmen (55,3%). Bij de Vrouwen won Neel Huurman met 190 stemmen (48,0%). Jaap Boes mocht zich met 250 stemmen (63,0%) winnaar noemen bij de mannen.
 
Al met al kan de organisatie van dit evenement, de evenementencommissie van dorpshuis ‘Het Trefpunt’, terugkijken op een zeer geslaagde middag/avond en kunnen de Markers de komende tijd elkaar in de gaten houden of ze elkaar kunnen nomineren voor de verkiezing van volgend jaar.
 

 Tekst 'Bessie & Bap 2013'

(Foto's : Jan Cornelis Boes)

Bron: PepProductions, zondag 5 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina