naar Marker Nieuws indexpagina
Géén Markers in de prijzen op Waterlandse Nieuwjaarsreceptie
Alle winnaars met Luzette Wagenaar-Kroon en Patrick Kools
 

Burger(s)prijs Waterland 2013 voor Henk van Bavel uit Monnickendam

V.l.n.r. : Mevrouw Van Bavel, Henk van Bavel en Luzette Wagenaar-Kroon
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waterland op maandag 6 januari 2014 is de 'Burger(s)prijs' uitgereikt. De prijs is gewonnen door de heer Henk van Bavel uit Monnickendam.
 
Motivatie toekenning prijs
De heer Van Bavel zet zich al tientallen jaren in voor de Rooms Katholieke Parochie in Monnickendam. Tal van activiteiten zijn mede tot stand gekomen door het enthousiasme van de heer Van Bavel. Geroemd is zijn inzet voor het Cecilia Kerkkoor en het 50-jarig jubileum dat het koor in 2013 heeft gevierd. Verder is de heer Van Bavel betrokken bij het onderhoud van het kerkorgel en bij oprichting van het orgelfonds. Kortom…de heer Van Bavel is in veel opzichten een stimulerende kracht voor de parochie.
 
Burger(s)prijs
Jaarlijks reikt de gemeente Waterland de Burger(s)prijs uit. Met de Burger(s)prijs wordt een persoon of groep personen onderscheiden voor hun belangeloze inzet voor de Waterlandse gemeenschap. De prijs bestaat uit een uniek kunstwerk van een beeldend kunstenaar uit de gemeente. Ditmaal is dat een glasobject van mevrouw Edith Markus uit Broek in Waterland.
 
Er waren tien genomineerden. De andere genomineerden waren:
 • Cees Groenewoud uit Monnickendam
 • Ed van Dalen / Hans Broeren van Sint Nicolaascomité Monnickendam
 • Familie Veenstra uit Monnickendam
 • Stichting Eilandraad Marken
 • Wil de Jongh van De Boet uit Watergang
 • Organisatie jaarlijkse wijnroute uit Monnickendam
 • Bestuur Dorpshuis Uitdam
 • Nard Jansen uit Monnickendam
 • Marker Evenementen Stichting

Prijs Ondernemer van het Jaar uitgereikt

V.l.n.r. : Kees Gutter met z'n dochters Greetje en Els
Maandag 6 januari 2014 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland de Ondernemersprijs 2013 uitgereikt. Als “ondernemer van het jaar” is Kees Gutter (en familie) van Bakkerij Gutter uit Monnickendam onderscheiden.
 
Motivatie toekenning prijs
Bakker Kees Gutter en zijn dochters Greetje en Els zijn bekende gezichten in Waterland. Ooit begonnen met één winkel in Monnickendam heeft het bedrijf zich inmiddels ontwikkeld tot een onderneming met 7 winkelvestigingen in Waterland en daarbuiten. De producten van de bakkerij zijn van uitstekende kwaliteit en ook valt de hoge servicegraad op. De jury heeft verder geconstateerd dat het bedrijf maatschappelijk zeer betrokken is. Zelden doet een organisatie tevergeefs een beroep op Bakkerij Gutter. Of het nu gaat om lunchpakketten voor een bedrijfs-/schoolactiviteit of sponsoring in natura van een sportevenement, Kees Gutter en “zijn meisjes” staan klaar. Ook gaat het bedrijf zeer bewust om met het milieu en bieden zij met grote regelmaat stageplekken aan voor het beroepsonderwijs. Opvallend was ook dat de overige vier genomineerden de bakker benoemden als samenwerkingspartner bij maatschappelijke activiteiten. Samenvattend is de jury van mening dat Bakkerij Gutter aangeduid kan worden als een ware ambassadeur voor Waterland en daarom kent de jury de Ondernemersprijs 2013 toe aan Bakkerij Gutter uit Monnickendam.
 
Ondernemersprijs 
De Ondernemersvereniging Waterland reikt in samenwerking met de Gemeente Waterrland de prijs voor “Ondernemer van het jaar” uit. De ondernemersprijs is een onderscheiding voor een geleverde prestatie of een genomen initiatief dat in het belang is van:
 
-de gemeente Waterland (ambassadeur)
-het bedrijfsleven in de gemeente Waterland (stimulering bedrijfsleven/milieu)
-de inwoners in de gemeente Waterland (werkgelegenheid/sociale betrokkenheid) 
-innovatief werken (ontwikkeling producten/maatschappelijk verantwoord ondernemen)
 
De prijs bestaat uit een door kunstenaar Malisca Muller uit Monnickendam gemaakt object en een cheque ter waarde van €250,00 die door de winnaar uitgereikt mag worden aan een zelf te kiezen goed doel in Waterland.
 
Jury 
De jury is met ingang van dit jaar iets anders samengesteld en kleiner van omvang. De juryleden waren:
 
Patrick Kools (Portefeuillehouder Economische Zaken gemeente Waterland)
Bas van Baarsen (Voorzitter Ondernemersvereniging Waterland)
Janine Klein (Directeur Stichting Promotie Waterland)
Raymond Weijgertse (Directeur Bernhard Nieuwentijt College)
Marianne en Ton Deun (Theetuin Overleek en winnaar vorig jaar)
 
Er waren vijf genomineerden. De andere genomineerden waren:
 • Boretti, Bob Brilman
 • Fysio Theapie Ilpendam, Anja Snel
 • Wijnhuis Monnickendam, Arjan & Ingrid Klein
 • Stadskapper, Edwin de Kwaadsteniet

Bron: PepProductions, maandag 6 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina