naar Marker Nieuws indexpagina

Paard van Marken nu ook op een postzegel

Thijs & Liliane Spijker kregen de eerste postzegels uitgereikt door Ard Korperaal van PostNL
Vandaag ontvingen de bewoners van het Paard van Marken, Thijs & Liliane Spijker, nabij hun woning, de eerste uitgave van een postzegelvel uit de serie ‘Nederlandse Vuurtorens’ met als onderwerp de vuurtoren van Marken, beter bekend als het Paard van Marken. Ze kregen dit uitgereikt door Ard Korporaal van PostNL.
 
Voor vuurtorens in Nederland is 2014 een speciaal jaar. In 2014 bestaat namelijk de vuurtoren van Marken 175 jaar en de vuurtoren van Texel 150 jaar! Reden voor PostNL om een unieke postzegelserie met deze bijzondere gebouwen uit te geven.
 
Aan de Nederlandse kust zijn nog een aardig aantal vuurtorens te bewonderen. In de postzegelserie komen de 25 markantste aan bod. Niet alleen de vuurtorens van Marken en Texel, maar ook de Brandaris op Terschelling, de oudste vuurtoren van Nederland en de Westerlichttoren in Haamstede die jarenlang op het bankbiljet van 250 gulden prijkte.
 
De Marker vuurtoren stond vandaag centraal op een nieuwe postzegel van PostNL, die vandaag officieel werd  gepresenteerd. De zegel bevat een foto van de vuurtoren in de schemer met een uitbundig schijnende lichtbundel en de tekst Het Paard van Marken. De zegel is onderdeel van een serie postzegels met als thema 'Nederlandse vuurtorens'.
 
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij supermarkt Deen op Marken, bij alle PostNL servicepunten en via www.postnl.nl/collectclub. De geldigheidstermijn is onbepaald. Een velletje postzegels kost € 6,40.

Bart Breukel van RTV-NH radio kwam ook langs

Bron: PepProductions, woensdag 8 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina