naar Marker Nieuws indexpagina
Plasticcontainer Marken puilt uit
Plasticcontainer nabij supermarkt Deen op Marken
 
Vanaf 2 januari 2014 wordt het kunststofverpakkingsafval niet meer huis-aan-huis ingezameld. Een ieder kan dit afval brengen naar de verzamelcontainer nabij supermarkt Deen aan de Boxenring.
 
Deze week kreeg de redactie vragen over het legen van de containers en het uitpuilende plastic. Vandaag contact gehad met de heer Hans Boven, van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Waterland. Hij deelde de redactie mede dat de containers voorlopig twee keer per week worden geleegd, op maandag en donderdag. Als deze frequentie te laag is, wordt onderzocht of de frequentie kan worden verhoogd.
 
Deze week wordt de container ook aanstaande zaterdag geleegd, zie foto, wat ook noodzakelijk is, daar anders de motivatie van het verzamelen van plastic zal wegzakken bij de burgers, denkt de redactie.
 
Ook kreeg de redactie vragen binnen over de ‘kleine’ inworpzuil. Dit blijkt bij navraag een standaard maat te zijn. De ‘Hero’ zakken behoeven niet vol te zijn, ook half volle zakken kunt u in de container deponeren.
 
Over een eventuele tweede container wordt op het gemeentehuis ook gedacht en indien dat nodig zal zijn, wordt deze ook geplaatst.
 
Dat de containers bovengronds zijn geplaatst en niet ondergronds zoals de glascontainer, heeft te maken met een kostenplaatje.  
 

Bron: PepProductions, vrijdag 10 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina