naar Marker Nieuws indexpagina

Kerstpakkettenactie op Marken voor voedselbank zeer geslaagd

De dames Trijntje Boes & Willy Uithuisje met de cheque van 618,20
 
Wat begon als een idee op een verjaardag, is bij de dames Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje uit Marken, uitgegroeid tot een geweldig initiatief. Voor het tweede jaar op rij, konden de dames, met hulp van vele vrijwilligers, vele artikelen naar de voedselbank in Purmerend brengen.
 
In december 2012 zaten de beide dames gezellig op een verjaardag te praten over de vele artikelen in de kerstpakketten, die niet gebruikt dan wel weggegooid worden. Het onderwerp voedselbank kwam ter sprake en het idee voor de actie was geboren. Vorig jaar was de actie wat te laat opgezet, maar afgelopen jaar werd de actie reeds eind november 2013 bekend gemaakt.
 
Er konden door de bewoners van Marken op twee dagen spullen worden ingeleverd in de hal van de Patmoskerk. Na de eerste dag was er al meer gebracht, dan dat de dames het eerste jaar hadden weggebracht. Afgelopen zaterdagochtend, na het tweede inzamelmoment, werden alle artikelen naar de Voedselbank aan de Van IJsendijkstraat 164a in Purmerend gebracht.
 
 Ook konden de dames een cheque aanbieden aan de medewerkers van de voedselbank ter grootte van 618,20. Van dit bedrag kwam 458,20 uit een collecte gehouden op Oudejaarsavond in de Grote Kerk op Marken. 160,= kwam binnen via anonieme giften uit de Marker bevolking.
 
Al met al kan kunnen de dames terugkijken op wederom een geslaagde actie, welke ook komend jaar zal worden herhaald.
 

Ook een interview voor Omroep PIM hoort er natuurlijk bij.......

Bron: PepProductions, zaterdag 11 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina