naar Marker Nieuws indexpagina
Tips voor het wegbrengen van plastic afval
Plasticcontainer nabij supermarkt Deen op Marken
 
Sinds kort is het mogelijk het kunststofverpakkingsafval te brengen naar de bovengrondse verzamelcontainers. Hiervan wordt goed gebruik gemaakt! Dat is fantastisch.
Het gevolg ervan is echter dat sommige containers overvol raken en de verzamelzakken naast de inzamelcontainers op de stoep worden neergezet. Deze zakken gaan ‘aan de wandel’ of ze gaan stuk en het plasticafval komt op straat terecht.
 
Maak de inzamelzak niet te vol
Het lijkt een goed idee: zoveel mogelijk plastic afval in één verzamelzak stoppen. Maar deze overvolle verzamelzakken komen vaak vast te zitten in de inworpopening. Hierdoor lijkt het alsof de container vol is. Dit is te voorkomen door de verzamelzakken niet al te vol te proppen met afval en deze bij het weggooien zo ver mogelijk in de container te duwen. Op deze manier kan de container beter worden gevuld en ontstaat er geen overlast door losliggende verzamelzakken.
 
Wat doet de gemeente hieraan?
De containers worden op dit moment twee keer per week geleegd. Na een aanloopperiode van enkele weken wordt onderzocht of dit voldoende is of dat een aanpassing noodzakelijk is. Als er iets verandert, wordt dit via de gebruikelijke kanalen bekend gemaakt.
 
De verzamelzakken zijn nog steeds gratis af te halen bij de vestigingen van Deen, op het gemeentehuis en op de gemeentewerf.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 15 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina