naar Marker Nieuws indexpagina

Ajax Vrouwen overklassen Club Brugge

Ajax - Club Brugge 7-1

De Ajax Vrouwen hebben de competitie vrijdagavond hervat met een ruime overwinning op Club Brugge. Onder toeziend oog van de afscheidnemende Anouk Hoogendijk won de thuisploeg met 7-1. Desiree van Lunteren scoorde drie keer, Eshly Bakker twee maal en Tessel Middag en invalster Babiche Roof eenmaal.

Bij de Ajax Vrouwen liep het gesmeerd ondanks twee verdedigende mutaties. Want de ploeg speelde zonder Whitney Sharpe, die pas deze vrijdag was teruggekomen uit Amerika en met een behoorlijke jetlag kampte, en zonder Daphne Koster, die pas een paar dagen aan het trainen is, in het basisteam. Maar de vervangsters achterin deden het uitstekend.

Bleef Ajax in de eerste wedstrijd van het seizoen in Brugge nog steken op 0-0, in deze editie vielen de doelpunten als rijpe appelen van de bomen. Desiree van Lunteren opende in de achtste minuut uit de eerste corner de score, 1-0. Die corner was verdiend na een knap schot van Eshly Bakker die door keepster Kim Dossche tot corner werd verwerkt.

Drie minuten later moest Marieke Ubachs een zeldzame redding verrichten. Zeldzaam omdat het in deze fase vooral de Ajax Vrouwen waren die druk zetten en gevaarlijk werden. In de 26e minuut verdubbelde het team van trainer Ed Engelkes dan ook de score. Opnieuw uit een corner, dit keer een korte variant, belandde de bal bij Tessel Middag. Met een prachtig schot sloeg de bal via de paal binnen, 2-0. Voor Middag al haar achtste goal uit de laatste vijf duels.

Voor rust was het nog twee keer raak voor de Ajax Vrouwen. In de 31e minuut stuurde aanvoerster Petra Hoogewoning Eshly Bakker de diepte in. Zij zag Van Lunteren gaan en passte keurig naar de middenveldster. Die wist op haar beurt de bal knap te controleren en met precisie binnen te schieten, 3-0. Twee minuten later schoot Eshly Bakker prachtig raak na een goede voorzet vanaf links van Claudia van den Heiligenberg, 4-0.

Aan het begin van de tweede helft tapte Club Brugge uit een ander vaatje en dat leverde de ploeg prompt een eretreffer op. Silke Demeyere was de gelukkige. Maar wie dacht dat de Ajax Vrouwen daar erg van onder de indruk waren, kwam bedrogen uit. Met invalster Babiche Roof voorop, kreeg eerst Eshly Bakker na een uur spelen een grote kans. Die ging nog mis, maar zes minuten later was het wel weer raak. Mandy Versteegt legde de bal vanaf rechts prima terug op Tessel Middag. Haar schot werd door Van Lunteren achter de Brugse doelvrouw gewerkt, 5-1. Middag was ook betrokken bij de 6-1. Dankzij haar voorzet kon Eshly Bakker haar tweede van de avond maken. Met een fraaie kopbal verschalkte zij Dossche. Nadat Liza van der Most haar prachtige schot op de lat uiteen zag spatten, kwam die zevende treffer er alsnog. Babiche Roof bepaalde in de negentigste minuut de eindstand op 7-1.