naar Marker Nieuws indexpagina

Martin Boes verlengt contract met één jaar bij S.V. Marken

foto : Pep
Hoewel het enigszins in de lijn der verwachtingen lag is het nu zeker: Martin Boes zal ook volgend seizoen coach van SV Marken zijn. Dat bevestigt de oefenmeester tegen Voetbal Waterland. Boes heeft het ‘hartstikke naar zijn zin’ en heeft daarom voor één jaar bijgetekend.
 
Een echte verrassing was het niet, maar de klap moest nog wel worden gegeven. En die werd dan ook donderdag gegeven. “Ik ben iemand van de club, dus spreek het bestuur wekelijks”, aldus Boes tegen Voetbal Waterland. “Het bestuur vroeg in december om in januari een gesprek aan te gaan over mijn contract. Hierin hebben we allebei aangegeven hoe we ons voelden en dat was zeer positief.”
 
‘Hartstikke naar mijn zin’
Boes zag geen reden om zijn contract niet te verlengen bij huidige nummer vijf van de zaterdag tweede klasse A. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin. We hebben een leuke groep, het zijn geen moeilijke jongens, ik heb weinig gezeur aan mijn hoofd en de resultaten zijn goed.”
 
Afgelopen seizoen degradeerde Marken van de eerste naar de tweede klasse. Echter is dat geen garantie om in het seizoen daarop terug te keren naar de eerste klasse. “Aan het begin van het seizoen hebben we het kampioenschap als doelstelling opgegeven. Maar iedereen wil dat worden. We moeten wel reëel zijn: we hebben niet de beste spelers van de competitie. Maar we hebben wel een erg goede groep. En dan heb ik het vooral over het hele team: negentien à twintig jongens. We staan maar drie punten achter op de koploper (AMVJ, red.), dus er is nog van alles mogelijk.”
 
Boes doelt vooral op de mix tussen jong en oud in zijn selectie. “Zo waren we bijvoorbeeld op trainingskamp naar Terschelling en dan zie je dat een Patrick Leeflang van 39 jaar goed met de jongens van 20 jaar om kan gaan. Dat is goed om te zien. We hebben een uitstekende mix.”
 
EVC
Zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Marken ontvangt dan op eigen terrein EVC. Op papier een makkelijke opgave, maar Boes wilt niets van een simpele tegenstander. “EVC heeft de minste goals tegen in onze competitie. Daarnaast hebben verloren ze veel wedstrijden met maar één doelpunt verschil. Ik onderschat ze zeker niet. En dat probeer ik mijn jongens ook duidelijk te maken.”
 
Mocht Marken als kampioen of nacompetitiewinnaar na een seizoen terugkeren in de eerste klasse, dan mag Boes nog maar één jaar aan het roer staan, op dat niveau de maximale dispensatie voor een trainer met het diploma TC2.

Bron: Voetbal Waterland, vrijdag 24 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina