naar Marker Nieuws indexpagina

Ajax Vrouwen doen goede zaken

OH Leuven - Ajax 1-4

De Ajax Vrouwen hebben hun zegetocht ook in België een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij Oud Heverlee Leuven won de ploeg van trainer Ed Engelkes met 1-4. Voor rust scoorde Eshly Bakker (foto) de openingstreffer. Na rust kwam de thuisploeg langszij, maar dankzij goals van Desiree van Lunteren en invalster Chantal de Ridder (2x) won Ajax met 1-4.

Het is voor de Ajax Vrouwen alweer de achtste zege op rij. Nadat op 8 november teleurstellend met 0-0 werd gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, verloor Ajax geen wedstrijd meer. Met als resultaat dat de ploeg van Engelkes nu op een derde plaats staat, op drie punten van de koplopers Standard Luik en FC Twente, dat vrijdagavond verrassend verloor van Lierse SK. Standard heeft nog een wedstrijd tegoed.

Na de personele veranderingen die de afgelopen weken flinke impact hadden in de kleedkamer - de transfer van Anouk Hoogendijk en de tijdelijke stop van de zwangere Daphne Koster - pakte het team het tegen Oud Heverlee Leuven prima op. In het eerste half uur was Ajax de bovenliggende partij en nadat aanvankelijk de kansjes niet aan de gasten waren besteed, scoorde Eshly Bakker de openingstreffer. Daaraan ging een dreigende aanval van Leuven vooraf. Kelly Zeeman blokte het Vlaamse schot en lanceerde daarmee Eshly Bakker. Na een imponerende rush maakte Bakker, vorige week ook al goed voor twee goals, het uitstekend af.

Leuven loerde op de snelle tegenaanvallen, maar was daarin niet zo effectief. Daarvoor stonden de aanvalsters veel te vaak buitenspel. Maar in de tweede helft raakte Ajax de controle plotseling kwijt. De felheid ontbrak, het spel werd slordig en Leuven profiteerde. Het was Cranshoff die slecht uitverdedigen bij Ajax afstrafte door de gelijkmaker achter Marieke Ubachs te werken.

De gasten herpakten zich. Desiree van Lunteren zette Ajax weer op voorsprong na een goede actie van Mandy Versteegt, 1-2. De thuisploeg zakte ver terug en Ajax, met de verse krachten Chantal de Ridder, Inessa Kaagman en Linda Bakker liep uit naar een 1-4-overwinning. Het was spits De Ridder die haar invalbeurt met twee treffers opluisterde.