naar Marker Nieuws indexpagina

Eilandraad bespreekt vervolgstappen dijkversterking met Rijkswaterstaat

 
Omdat er door de regering is besloten om in 2014 eerst een pilot Meerlaagsveiligheid uit te voeren ten behoeve van de dijkversterking op Marken, heeft een delegatie van de werkgroep dijkversterking van de Eilandraad op 16 januari 2014 een overleg gehad met Rijkswaterstaat (zie onderstand).
 
Wij kregen te maken met alweer de derde projectmanager van RWS in twee jaar tijd en daarom is het maar goed dat een aantal van de werkgroepleden al vanaf het begin in 2006 zijn betrokken. In 2014 wordt de zogenaamde pilot Meerlaagsveiligheid uitgevoerd, waar in 2013 reeds een vingeroefening voor is gedaan. Tegelijkertijd wordt in 2014 een aanvang gemaakt met het uitvoeren van urgente onderhoudsachterstanden.
 
Bij beide trajecten is de werkgroep dijkversterking van de Eilandraad nauw betrokken en zij houden namens de bewoners van Marken een vinger aan de pols. Wat betreft het Marker alternatief voor de dijkversterking, de zettingsluwe voordijk, wordt deze meegenomen binnen de afwegingen in Laag 1 van de meerlaagsveiligheidsaanpak. Voor meer informatie zie verder ook ons nieuwsbericht van 29 oktober 2013. Er zal uiterlijk in 2018 worden gestart met de daadwerkelijke versterking, welke uiterlijk in 2022 gereed moet zijn.
 
Bovenstaande in PDF

Bron: Stichting Eilandraad Marken, maandag 27 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina