naar Marker Nieuws indexpagina
Grote investeringen op stapel voor bereikbaarheid Waterland
Ook vervanging fietstunnel Broek in beeld
 
De gemeenten in de regio Waterland zijn met de Provincie en Stadsregio Amsterdam in gesprek over grote investeringen in het wegennetwerk. Het gaat om vele miljoenen die de regio Waterland de komende jaren beter bereikbaar maken. De oplossingen die nu in beeld zijn pakken gunstig uit voor zowel automobilisten als mensen die reizen met openbaar vervoer. 
 
Uitwerking
Er is inmiddels opdracht gegeven om een aantal belangrijke maatregelen verder uit te werken. Het gaat bijvoorbeeld om herinrichting van kruispunten en het eventueel herindelen van de busbaan langs de N235 en N247. Ook bestaat het plan om de hefbrug bij Broek in Waterland te vervangen. Dan kan een busstrook worden aangelegd tussen de Eilandweg en de bushalte in het dorp. Verder wordt onder andere gekeken naar het doortrekken van de spitsbusbaan tussen Ilpendam en Purmerend (één busbaan voor beide richtingen). Wethouder Kools is erg tevreden over de gesprekken met Provincie, Stadsregio en buurgemeenten. “Volgens mij kunnen we echt grote stappen maken. We vragen enorme bedragen, maar het zijn de investeringen die nodig zijn om het wonen in Waterland ook op lange termijn aantrekkelijk te houden”.
 
Vernieuwen tunnel Broek
Ook het vernieuwen van de langzaamverkeertunnel in Broek in Waterland wordt nu serieus bekeken. Het vervangen van deze tunnel is een grote wens is van de bewoners van Broek in Waterland. De tunnel wordt veel gebruikt maar voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Kools: ‘We waren al in gesprek met de Provincie om de tunnel onder handen te nemen.  Maar we zien het project Bereikbaar Waterland als een uitgelezen kans om alles in één keer goed aan te pakken.”
 
Eerste resultaten
Voor het verbeteren van de bereikbaarheid is eerder een speciaal platform opgezet, Project Bereikbaar Waterland. Binnen het project Bereikbaar Waterland werkt de Provincie Noord-Holland samen met Stadsregio Amsterdam en de gemeenten Amsterdam (stadsdeel Noord), Edam-Volendam, Purmerend en Waterland. Binnen dit programma zijn kort geleden al een aantal verbeteringen opgeleverd, zoals de nieuwe inrichting van het kruispunt ’t Schouw. 

Pas als alle nieuwe maatregelen technisch en financieel zijn uitgewerkt worden definitieve keuzes gemaakt.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 29 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina