naar Marker Nieuws indexpagina
De PvdA Waterland trapt af voor de verkiezingen
 
Vrijdag 31 januari om 20.00 uur geeft de PvdA Waterland in café 1614 het startsein voor haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart. Op deze avond presenteert de partij haar verkiezingsprogramma, reclamespot en poster. 
 
Eerder presenteerde de PvdA al haar kieslijst. Met wethouder Bert Schalkwijk op de eerste plaats, wil de PvdA in deze turbulente tijden, vooral als het gaat om kwetsbare sociale activiteiten, het roer vast blijven houden. “In de periode 2014 – 2018 willen wij graag ons beleid voortzetten. Veel is al bereikt, maar er komen nog veel nieuwe zaken op de gemeente Waterland af. De meeste hebben we ook al voorbereid. De grootste uitdaging wordt wellicht de overdracht van een aantal rijkstaken naar de gemeenten. Het gaat om de veranderingen in de WMO, de AWBZ, de jeugdzorg en de sociale werkvoorziening. Vooral de PvdA heeft vorm en richting gegeven aan deze nieuwe taken. We zien dat ook vanzelfsprekend als onze taak als sterke sociale partij.”, aldus  de lijsttrekker.
 
De PvdA Waterland neemt graag haar verantwoordelijkheid. In de afgelopen tien jaar maakten ze acht jaar deel uit van het gemeentebestuur, waardoor de partij initiatieven kon nemen en zaken realiseren. Afgelopen jaren waren er vaak verhitte discussies omtrent bezuinigingen die moesten worden doorgevoerd. Schalkwijk: “Deze bezuinigingen waren geen keuze, maar een opgelegde situatie waar cruciale keuzes moesten worden gemaakt. Juist daarom wilde de PvdA het voortouw nemen. Want als we het zelf doen, kunnen we vinger aan de pols houden, oplossingen vinden en waarborgen wat voor ons belangrijk is. In de afgelopen vier jaar moest er een miljoen worden bezuinigd. De PvdA is er trots op dat er geen voorziening is verdwenen en dat onderwijs en zorg buiten schot zijn gebleven.“
 
Maar hoewel de nummer één van de lijst koersvastheid impliceert, zijn de namen die volgen veelal bekend om hun idealistische ideeën over milieu, landschap, zorg en sociale betrokkenheid. Wie de nieuwe lijst bekijkt, kan aanstaande vrijdag een programma verwachten dat ambitieuzer, sterker, socialer en groener is dan voorheen. “Dat klopt”, zegt wethouder en lijsttrekker Schalkwijk, “De bouw van brede scholen, het behoud van ons open landschap, het stimuleren van maatschappelijke initiatieven in onze kernen, meer betaalbare woningen voor ouderen, jongeren en mensen met een beperking, ons ruimhartige minimabeleid, nieuwe sportvoorzieningen. We hebben er al over nagedacht. We hebben het al voorbereid en we hebben zelfs al veel in gang gezet. Stem op ons en laat ons ons werk afmaken. We zijn er voor elkaar.”
 
Vrijdag 31 januari om 20.00 uur kunt u zelf oordelen, bij de presentatie van het programma in café 1614.
 

Bron: PvdA Waterland, woensdag 29 januari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina