naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman bij selectie Oranjevrouwen tegen België
 
Bron: KNVB
Bondscoach Roger Reijners heeft een voorlopige selectie van 26 speelsters geformeerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen België. Voor het Nederlands vrouwenelftal staat woensdag 12 februari in Zwolle de vijfde wedstrijd van de kwalificatie voor het WK 2015 in Canada op het programma. De Derby der Lage Landen, die voor de 28e keer wordt gespeeld en waarvoor inmiddels meer dan 4.000 kaarten zijn verkocht, vindt plaats in het IJsseldelta stadion en begint om 19.00 uur.
 
De groep komt maandag 3 februari bijeen voor een trainingsstage in Epe. Een week later, maandag 10 februari, maakt Reijners de definitieve negentienkoppige wedstrijdselectie voor de kraker tegen naaste concurrent België bekend. De keuzeheer kan in ieder geval geen beroep doen op de geblesseerden Anouk Hoogendijk, Daniëlle van de Donk en Sari van Veenendaal en moet ook aanvoerster Daphne Koster missen. De 138-voudig international kondigde onlangs wegens zwangerschap een tijdelijk afscheid van de velden aan. ,,Vanzelfsprekend is dat een behoorlijke aderlating voor ons, maar we richten ons nu op de groep die er wel is, met daarin nieuwe talenten’’, aldus Reijners.
 
Dominique Janssen
Verdediger Dominique Janssen van Bundesligaclub SGS Essen is daar één van, zij heeft voor het eerst een uitnodiging gekregen. Daarnaast keren Petra Hogewoning en Marlous Pieëte na lang blessureleed weer terug in de voorlopige selectie. Hogewoning speelde in september 2012 haar laatste interland, terwijl Pieëte vorig jaar pal voor de start van het EK in Zweden met een blessure noodgedwongen naar huis moest.
 
Oranje boekte eerder in de kwalificatiereeks grote zeges op Albanië (0-4), Portugal (0-7) en Griekenland (7-0), maar verloor thuis van Noorwegen (1-2). In groep 5 gaat Noorwegen momenteel met negen punten zonder puntverlies aan kop. Ook Nederland en België hebben tot dusver negen punten verzameld, maar hadden daar wel één wedstrijd meer voor nodig.
 
Wanneer Oranje in de thuishaven van PEC Zwolle tegen België zegeviert, neemt het qua punten voorlopig afstand van België. Reijners: ,,Het belang van deze wedstrijd spreekt voor zich. Als wij in Zwolle winnen, doen we heel goede zaken en zetten we België op drie punten achterstand. De Belgische ploeg ontwikkelt zich de laatste tijd heel behoorlijk en is op de goede weg. Een meer dan geduchte tegenstander voor ons. Maar natuurlijk willen wij winnen en daar zijn we ook toe in staat.’’
 
Aan het WK (6 juni-5 juli 2015) nemen voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deel. Voor Europa liggen er acht startbewijzen klaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich direct, om het achtste en laatste ticket wordt door de vier beste nummers twee via play-offs gevochten.
 
De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Kim Dolstra (ADO Den Haag), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Claudia van den Heiligenberg (Ajax), Maayke Heuver (FC Twente), Petra Hogewoning (Ajax), Renate Jansen (ADO Den Haag), Dominique Janssen (SGS Essen), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (sc Heerenveen), Marlous Pieëte (FC Twente), Renée Slegers (Linköpings FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Kirsten van de Ven (LdB FC Malmö), Mandy Versteegt (Ajax), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).
 
Kaartverkoop
Kaarten voor Nederland-België zijn verkrijgbaar via de KNVB Ticketshop, de Primera-verkooppunten van TicketBox en in de PEC Zwolle Fanshop (tijdens kantooruren). Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 8,00. Voor groepen, zoals verenigingen, elftallen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 4,00 per kaartje. Het bestelformulier van deze groepenactie is te vinden in de KNVB ticketshop (OnsOranje.nl). 
 

Bron: Ons Oranje, zaterdag 1 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina