naar Marker Nieuws indexpagina
SP Waterland: '5 februari aftrap campagneborrel in de Bolder'
 
Aanstaande woensdag 5 februari 2014 om 20.00 uur trapt SP Waterland haar campagne af met leden en geinteresseerden in de Bolder te Monnickendam. Op die avond wordt het verkiezingsprogramma gepresenteerd en zal de lijsttrekker Jacob Kes u meenemen naar een grote SP overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen van Waterland.
 
Het sociale geluid is zo goed als afwezig geweest bij het college de vorige vier jaar. SP Waterland gaat daar verandering inbrengen. Met de volgende vijf speerpunten gaan wij de verkiezingen in:
 
Dit wil de SP voor Waterland
  • Investeren in de zorg
De zorg in onze gemeente moet opgezet wordt met één gedachte: de beste zorg voor Waterlanders. Wij willen kleinschalige zorgvoorzieningen met wijkverpleegkundigen die een prominente rol krijgen in de buurt. Als er nodig is, moet er extra geld uitgetrokken worden voor de zorg.
  • Betaalbaar wonen voor jong en oud
Waterland moet meer echt sociale woningen krijgen: betaalbaar en met een redelijk oppervlak. Ook moeten bestaande woningen kunnen worden aangepast aan de behoefte van de bewoners als deze ouder worden.
De gemeente moet een actievere rol gaan spelen in volkshuisvesting. Het omvallen van de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam mag niet nog een keer gebeuren.
  • Een toegankelijke en betrouwbare gemeente
    Met de SP in het college gaat de gemeente weer luisteren naar de mensen en komen er duidelijke afspraken en helder beleid. De gemeente moet streven de belastingdruk onder het landelijk gemiddelde te houden. Het bestuur moet efficiënt en effectief werken, en geen geld verspillen aan prestigeprojecten en inhuren van externe bureaus.
  • Behoud van het open landschap
    Kenmerkend voor Waterland is het open landschap. Het uitzicht op groen en water moet behouden blijven. Waterland mag geen buitenwijk van Amsterdam worden. Bouwen moet vooral gebeuren op locaties binnen de bebouwde kom, en alleen als daar vraag naar is vanuit Waterland.
  • Een levendig Waterland
Waterland moet een heerlijke gemeente om te wonen zijn, ook voor kinderen en jongeren. Wij willen goede speelplaatsen in de wijken en kernen in plaats van aan de rand. De gemeente moet sportverenigingen en dorpshuizen ondersteunen door (veld)huur te verlagen en beperkingen om eigen inkomsten te verkrijgen op te heffen.
 
Gebruik uw stem. Stem SP voor een eerlijk, betrouwbaar en sociaal Waterland.
 
Verkiezingsprogramma SP Waterland 2014-2018

Bron: SP Waterland, maandag 3 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina