naar Marker Nieuws indexpagina
PvdA Waterland proost op andere partijen
 
De PvdA Waterland trapte vrijdag 31 januari jongstleden in Café 1614 haar campagne af met het complimenteren van andere partijen. Beate Janssen van Raaij, opende een serie van speeches, door op elke andere Waterlandse partij te proosten. “Andere ideeën houden ons bij de les; daarom luisteren we daar graag naar”, aldus de nr. 2 van de partij.  
 
“Wij zijn niets zonder andere partijen. Ik wil daarom om te beginnen een toost uit brengen op de andere partijen. Om te beginnen wil ik proosten op de SP, want we hebben ook de SP nodig, die ons er aan herinnert dat wij soms te veel in grote systemen denken. En die ons er ook aan herinnert dat mensen op dit moment meer premie voor hun zorg moeten betalen, en dat mensen hier last van hebben. Proost op de SP! Ik wil het CDA ervoor bedanken, omdat ze ons eraan herinneren dat fatsoen tussen mensen belangrijk is. Volstrekt mee eens! Proost op het CDA! Ik wil de VVD ervoor bedanken dat ze opkomen voor ondernemers, want ook wij zien dat belang. Proost op de VVD! Ik wil Waterland Natuurlijk ervoor bedanken dat ze snappen dat mensen hun eigen belangen hebben, en dat mensen het moeilijk vinden dat de wereld groter, breder en globalistischer wordt. Dat vergeten wij wel eens. Proost op Waterland Natuurlijk! Ik wil D’66 bedanken voor het feit dat zij er al die jaren op gehamerd hebben, dat persoonlijke belangen van mensen door grote machines kunnen worden overruled, en dat privacy en persoonlijke vrijheid van groot belang zijn. Dat vinden wij ook! Proost! En dan wil ik als laatste en het hartelijkst bedanken: Groen Links. De PvdA wil een groenere koers inslaan en we willen Groen Links bedanken, dat zij al die jaren gedramd en gehamerd hebben op een duurzame maatschappij, en op ons prachtige landschap dat wij hier hebben. Proost! En dan wil ik onszelf bedanken, omdat wij van al deze kwaliteiten dingen in ons verenigen”, aldus Beate Janssen van Raaij.
 
Eerder brak PvdA raadslid Ton van Nieuwkerk een lans voor fatsoensnormen in de politiek, tijdens de raadsvergadering van 23 januari. Een lasterlijke advertentie van de VVD jegens het CDA was de laatste druppel in een lange periode van politiek waarbij vaak op de man werd gespeeld, in plaats van op de bal. Ook wethouder Schalkwijk heeft het deze regeerperiode vaak en langdurig zwaar te verduren gehad, tijdens de uitoefening van zijn ambt. Zijn tomeloze inzet om maatschappelijke en sociale belangen te verdedigen binnen een taakstelling van bezuinigingen, werden soms agressief bejegend. In een poging de schade van de bezuinigingstaakstelling te beperken, werd hij vaak geassocieerd met deze bezuinigingen, die hem persoonlijk werden aangerekend.   
 
Barbara van Beijma, voorzitter van de PvdA Waterland, gaf aan moeite te hebben met het vinden van kandidaten. “De afgelopen vier jaar is de sfeer in de gemeenteraad verhard en werden stellingen gepolariseerd. Discussies waren vaak fel en persoonlijk. Enkele PvdA’ers gaven aan vanwege deze sfeer te twijfelen om zich kandidaat te stellen als raadslid. We hebben ons daarom voorgenomen om eerder te ageren als fatsoensnormen worden overschreden. Raadsleden zitten zonder uitzondering om idealistische redenen in de raad -als hobby naast het werk- dat moeten we waarderen. Iedereen bedoelt het goed, ook al wordt het misschien niet goed gevonden. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar moeten elkaar wel blijven waarderen. Bovendien dienen we blijven te beseffen dat in een kleine gemeente leden van de gemeenteraad ook dorpsgenoten en goede buren van elkaar zijn.”
 
Op 10 februari om 20:00u is het eerste debat in het Trefpunt in Marken. Dan valt te bezien hoe sportief of fel de discussies zullen worden gevoerd.
 
 
Omroep PIM was met de camera's aanwezig in Café 1614

Bron: PvdA Waterland, dinsdag 4 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina