naar Marker Nieuws indexpagina
Duel Oranjeleeuwinnen tegen België live op Eurosport
woensdag 12 februari 2014, aanvang 19.00 uur
l
Bron: KNVB
De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen België wordt rechtstreeks uitgezonden op Eurosport. De OranjeLeeuwinnen treffen de naaste concurrent in de strijd om een WK-ticket op woensdag 12 februari 2014 in Zwolle. De aftrap in het IJsseldelta stadion is om 19.00 uur.
 
Het duel met België is voor de Oranjevrouwen de vijfde wedstrijd van de kwalificatie voor het WK 2015 in Canada. Eerder boekten zij ruime zeges op Albanië (0-4), Portugal (0-7) en Griekenland (7-0). Alleen koploper Noorwegen was in Volendam te sterk: 1-2. Nederland heeft net als België negen punten in vier duels verzameld, maar bezet vanwege een beter doelsaldo de tweede plaats in de poule.
 
Aan het WK (6 juni-5 juli 2015) nemen voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deel. Voor Europa liggen er acht startbewijzen klaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich direct, om het achtste en laatste ticket wordt door de vier beste nummers twee via play-offs gevochten.
 
Het WK-kwalificatieduel is ook buiten Nederland en België te zien op de pan-Europese sportzender. Het is de eerste keer dat een interland van de Oranjevrouwen op eigen bodem live wordt uitgezonden op een open kanaal met landelijke dekking. Vorig jaar werd de oefeninterland tegen de Verenigde Staten rechtstreeks uitgezonden door abonneezender Eredivisie Live. Ook het EK waar de Oranjevrouwen afgelopen zomer aan deelnamen was live op de buis, bij de NOS. 
l

Bron: Ons Oranje, dinsdag 4 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina