naar Marker Nieuws indexpagina
Misverstanden rondom de Bennewerf
 
 Naar aanleiding van het verkiezingsfilmpje van Groen Links vinden wij dat het tijd wordt om wat hardnekkige misverstanden uit de wereld te helpen.
 
Misverstand 1:
 
De Bennewerf ontneemt het hele aangezicht van Marken. 
 
De locatie die prominent in beeld is in het filmpje is NIET de locatie voor de Bennewerf, zoals door Groen Links en Hou Marken Mooi wordt gesuggereerd. Zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien, wordt op de door ons gekozen plek het zicht op de oude dorpskern helemaal niet ontnomen. Dat was namelijk nu juist de reden dat wij voor de Westelijke Benneven hebben gekozen. De Bennewerf is vernoemd naar het stuk grond waarop hij gebouwd gaat worden. 
 
Misverstand 2: 
 
Er worden alleen (dure) huizen gebouwd waar in Waterland geen behoefte aan is. 
 
De gemeente Waterland stelt als eis voor medewerking aan het bestemmingsplan en de bouwvergunning dat er minimaal 30% sociale koop/huurwoningen gebouwd worden, in ons geval dus 11. Het is daarom ook niet zo dat er, zoals door Groen Links en Hou Marken Mooi wordt beweerd, louter dure koopwoningen komen. De 30%-norm bestaat overigens al vele jaren binnen de gemeente Waterland, Groen Links zou deze dus moeten kennen.
Er zijn al bijna 20 inschrijvingen binnen van mensen die graag op de terp willen wonen, dat er geen behoefte zou zijn aan deze woningen is willen wij daarom bij deze ook ontkrachten.
 
Misverstand 3:
 
De Bennewerf wordt veel hoger dan de andere terpen. 
 
Omdat wij toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben om af te wijken van het bouwbesluit, worden de huizen NIET hoger dan de andere terpen.
 
Binnenkort verwachten wij meer informatie te kunnen geven over van het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan de Bennewerf. 
 

Bron: Jeroen & Antje van Oostrum, donderdag 6 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina