naar Marker Nieuws indexpagina

Echtpaar Van Altena-Zondervan zestig jaar getrouwd

Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon geeft een boeket aan het 60-jarige bruidspaar
 
6 februari 1954 - 6 februari 2014
Het bruidspaar Tijs van Altena (87 jaar) en Grietje Van Altena-Zondervan (84 jaar) werden ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk op donderdag 6 februari 2014 vereerd met een bezoek van de burgemeester van de gemeente Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon. Ook mocht het echtpaar een felicitatie per brief ontvangen van onze Koning en Koningin.
 
Het paar trouwde op 6 februari 1954.  Beiden zijn geboren op Marken.  Tijs op 19 november 1926 en Grietje op 11 juni 1929.
 
De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in bij ome Tijs Teerhuis, pleegvader van Tijs. Ze kregen drie dochters, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind.
 
Tijs verdiende de eerste jaren de kost bij een baggerbedrijf en Grietje werkte tot haar huwelijk bij ‘Hotel de Jong’ (huidige Hof van Marken) op Marken. In 1961 verhuisde het gehele gezin naar de ‘de Spar’ aan de Kets, waar een grote uitdaging op hun wachtte. Grietje & Tijs runden daar vele jaren met groot enthousiasme een kruidenierswinkel, in de volksmond ‘de Spar’ genoemd. Tijs haalde in die tijd wekelijks het boodschappenboekje, het ‘Sparboekje’, op bij de klanten en bezorgde de boodschappen vervolgens aan huis. Aanvankelijk met een handkarretje en op de fiets; later toen Grietje haar rijbewijs haalde, brachten ze de boodschappen met een auto bij de klanten. ’s Zomers verkochten ze ook souvenirs in kramen voor de winkel. Grietje runde naast het werk in de winkel, ook het huishouden; de Marker kleding voor het gehele gezin naaide en borduurde ze in haar schaarse vrije tijd.
 
Na zo’n twintig jaar met kruidenierswaren gesjouwd te hebben, gooide het echtpaar het roer om en ging in hetzelfde pand speelgoed, serviezen, drogisterij-artikelen, souvenirs en dergelijke verkopen. De ‘kadoshop’ was geboren. In 1989 zijn ze definitief gestopt met de winkel.
 
Ze genieten nu van hun ‘oude dag’. Ze krijgen veel hulp en aandacht van hun kinderen en voor Tijs komt sinds een jaar de Thuiszorg aan huis. Ze zijn vol lof over de medewerkers van de Thuiszorg. Het echtpaar Van Altena-Zondervan is dankbaar voor deze huwelijksdag en ze hopen nog vele jaren met elkaar en hun gezin door te mogen brengen.
 
Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.
 

Bron: PepProductions, donderdag 6 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina