naar Marker Nieuws indexpagina

SP Waterland duwt College in sociale richting sportvereniging- en dorpshuisbeleid

 
SP Waterland heeft het College van B&W haar plannen om dorpshuizen en sportverenigingen beperkingen doen bijsturen. Dorpshuizen krijgen geen beperkingen en sportverenigingen kunnen afspraken maken met de horeca, zoals in Marken reeds het geval is.
 
Het pro horecabeleid dat in oktober gepresenteerd werd, was voornamelijk gericht om horeca te bevoordelen ten opzichte van de dorpshuizen en sportverenigingen. Het beperken van de openingstijden en het verbieden van zaalverhuur aan dorpsgenoten en leden zou dorpshuizen en sportverenigingen hard raken. Zowel de horeca als de dorpshuizen en sportverenigingen lieten van zich horen dat deze strenge regels onnodig waren. Jacob Kes, lijsttrekker SP Waterland, is blij dat geluisterd is naar de vertegenwoordigers van de sportverenigingen en dorpshuizen, die vorige maand tijdens de raadsvergadering hebben ingesproken.
 
Jacob Kes: 'In de aanloop naar de raadsvergadering van januari heeft de SP de sportverenigingen en dorpshuizen aangeschreven. Samen met hen hebben we het college en de raad weten te overtuigen dat dit geschreven beleid niet wenselijk is, en het hun sociale en maatschappelijke functie te veel zou schaden. De burgemeester heeft geluisterd naar die inbreng en het voorstel hierop aangepast.'
 
In het nieuwe voorstel worden dorpshuizen ontzien van beperkingen. Zaalverhuur aan verenigingen en dorpsgenoten blijven hierdoor mogelijk. Dat vindt de SP een logische uitkomt, gezien de kerntaak van een dorpshuis het zijn van een extra woonkamer is voor een dorp. De toneelvereniging zet er zijn podium neer en een verjaardagsfeest kan er gevierd worden.
 
De sportverenigingen en horeca krijgen de mogelijkheid afspraken te maken, zodat de verenigingen en de horeca  hun functie naar behoren kunnen blijven uitvoeren. Gezien de horeca en de sportverenigingen in onze gemeente een goede band hebben, lijkt SP Waterland dit voorstel een mooi slotstuk.
 
Jacob Kes: 'Door inzet van de sportverenigingen en dorpshuizen is dit een goed besproken onderwerp geworden tijdens de gemeenteraad. SP Waterland vindt het belangrijk dat de Waterlanders betrokken zijn en worden bij de raad. Deze mooie discussie heeft geleid tot een sociaal beleid. Dit sociale geluid wil de SP in het College doen laten klinken.' 
 

Bron: SP Waterland, vrijdag 14 februari 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina