naar Marker Nieuws indexpagina
Betere dienstverlening politie door serviceloket in gemeentehuis
CDA Waterland: ook betere samenwerking met de gemeente
 
Minister Yvo Opstelten (VVD) van Politiezaken legt de politie een bezuiniging op van 30%. Daardoor kan het politiebureau in Monnickendam niet gehandhaafd blijven. Het bureau kost € 80.000 per jaar en in plaats van 15 agenten werken er nog maar 2 vanuit de politiepost Monnickendam. Het bureau is slechts 12 uur in de week open om aangifte te doen. Kortom: het bureau is voor de minister een duur blok aan het been en voor de inwoners van Waterland bijna altijd gesloten.
 
De nieuwe Nationale Politie ziet een mogelijkheid om de dienstverlening voor de inwoners van Waterland te verbeteren. In het gemeentehuis wordt de leeskamer voor raadsleden niet of nauwelijks gebruikt. Deze ruimte wil de politie huren en er een service loket inrichten. Dit loket zal zeven dagen per week in totaal 98 uur op afspraak geopend zijn om digitaal aangifte te doen. Indien noodzakelijk kan dit ook via een gesprek met een agent. Ook behoort een gesprek met de wijkagent tot de mogelijkheden.
 
In de raadsvergadering van 13 februari 2014 bleek dat bijna alle partijen voor het voorstel van de politie zijn. Alleen de VVD en Waterland Natuurlijk hielden star vast aan het achterhaalde behoud van het politiebureau in de huidige vorm.
 
CDA- fractievoorzitter Simon Verbeek: “Vestiging van het serviceloket in het gemeentehuis biedt goede kansen. Ook als het niet doorgaat sluit het bureau in Monnickendam en blijft er in Waterland helemaal geen politiepost meer over. Bij het serviceloket kan men elke dag tot 22.00 uur terecht. Voor de inwoners is dat een verbetering. Ook voor de gemeente levert het winst op. De leeskamer in het gemeentehuis staat nu leeg. Slechts één keer in de drie weken vergadert de VVD fractie er. Bij vestiging van het serviceloket  brengt de ruimte straks huur op in plaats van alleen maar kosten. Ook de samenwerking tussen politie en gemeente zal erdoor verbeteren. Het is vreemd dat de VVD in Waterland prioriteit geeft aan het belang van de fractie om af en toe in de leeskamer te vergaderen.
 

Bron: CDA Waterland, vrijdag 14 februari 2014

 
 naar Marker Nieuws indexpagina